Studiu: Infecțiile severe în timpul sarcinii sunt asociate cu complicații la naștere

Foto: The Times

Femeile însărcinate care sunt spitalizate în timpul sarcinii din cauza sepsisului sau altor infecții severe sunt mai predispuse la complicații înainte sau la naștere, potrivit unui studiu făcut la UC San Francisco, scrie sciencedaily.com.

Studiul a arătat că sarcinile în care femeile s-au confruntat cu infecții severe au fost asociate cu un risc crescut de nașteri prin cezariană, hemoragii postpartum și nașteri premature.

Dacă femeile însărcinate au fost internate pentru infecție severă, chiar și după ce au fost externate și s-au recuperat de la infecția respectivă, a existat un risc crescut de complicații legate de sarcină care sunt asociate cu disfuncția placentară de bază”, a declarat Stephanie Gaw, autorul studiului, precum și profesor în obstetrică, ginecologie și științe ale reproducerii la UCSF.

Sepsisul este o afecțiune care pune viața în pericol (poate duce la inflamație generală în organism, la cedarea organelor și chiar la moarte). Sepsisul matern este a doua cauză principală de mortalitate maternă în Statele Unite, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), scrie aceeasi sursă citată anterior.

Unul dintre rezultatele studiului a arătat că înfecția severă atunci când sarcina este mai mica de 24 de săptămâni crește predispoziția la disfuncție placentară, tensiune arterială ridicată, greutate mai mica a nou-născutului.

Chiar și după ce v-ați recuperat de COVID sau de orice altă infecție, pot exista consecințe mai târziu, la care ar trebui să fim atenți”, a spus Stephanie Gaw, menționând că femeile cu infecții în timpul sarcinii ar trebui să beneficieze de o supraveghere sporită.

Cercetătorii au studiat datele sarcinilor a 14.565 de femei însărcinate care au născut la Spitalul UC San Francisco în perioada 2012-2018. Cele mai frecvente infecții cu care s-au confruntat femeile în timpul sarcinii erau legate de infecții ale tractului urinar, precum și infecții pulmonare.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here