Papa Francisc: “Moasele au probabil cea mai nobila dintre profesii”

Osservatore Romano/ AFP

Anul 2020 a fost desemnat la nivel international – Anul Asistentului Medical si Moasei, iar in cadrul unei predici in fata a mii de pelerini, Papa Francisc a laudat munca si dedicarea asistentilor medical, de asemenea spunand ca “moasele au probabil cea mai nobila dintre profesii”.

Citeste si: De ce nu nastem ca in afara? Iata adevarul despre statutul moasei in Romania

Pe 19 ianuarie, dupa Rugaciunea Angelus, in Piata Sfantul Petru din Vatican, Suveranul Pontif  Francisc i-a rugat pe credinciosii prezenti acolo sa se roage pentru toti asistentii medicali si moasele care salveaza vieti.

Sa ne rugam pentru ei toti, sa isi poata desfasura aceasta profesie nobila, in cel mai bun mod posibil” a spus Sanctitatea Sa Papa Francisc.

Potrivit oamr.ro (Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania) desemnarea de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a anului 2020 ca Anul Asistentului Medical si Moasei, are ca scop atentionarea guvernelor cu privire la necesitatea de recrutare si mentinere a personalului, pentru prevenirea potentialului deficit de asistenti medical, fapt ce poate avea repercusiuni grave la nivel mondial.  Cifrele OMS sugereaza un deficit de pana la noua milioane de asistenti medicali si moase pana in anul 2030, daca nu vor fi luate masuri drastice imediat.

Vezi si: Irina Popescu: Recomandarile moasei pentru nasterea naturala

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here