Esti insarcinata si ai greturi matinale? Vei avea copii cu un IQ mai inalt!

Femeile insarcinate care au greturi matinale intense sau pe perioade mai mari de timp au un motiv de bucurie! Stim ca te intrebi chiar acum ce ar putea fi placut la acele zile cu ameteli, greturi (si nu doar matinale, ci toata ziua!), vomitat (uneori incontrolabil) si acea neputinta de a reusi macar ceva sa mananci si sa nu fie dat imediat afara. Dar daca iti vom spune ca… vei avea copii cu un IQ mai inalt?

Citeste si: 9 remedii pentru greturile matinale. Tu le stii?

Cercetatorii de la Spitalul de copii din Toronto, sustin ca au observat ca mamele care au avut greturi matinale mai intense in timpul sarcinii (inclusiv Hyperememsis Gravidarum, afectiunea aceea pe care a avut-o si Kate Middleton in timpul sarcinii) au avut copii cu un IQ mai inalt.

Studiul a analizat 121 de copii cu varsta cuprinsa intre trei si sapte ani, ale caror mame au suferit de greturi matinale intense (unele chiar severe) in timpul sarcinii. Expertii au constatat ca acesti copii aveau o probabilitate mai mare de a obtine punctaje mai bune la testele de IQ, memorie si lingvistica.

Greturile matinale sunt o problema cu care se confrunta multe femei insarcinate, unele studii aratand ca circa 80% dintre gravide au experimentat, mai mult sau mai putin, astfel de episoade.

Citeste si: Ce inseamna sa te hidratezi corect in sarcina?

Concluziile unor studii au fost ca greturile matinale sunt corelate cu o sarcina sanatoasa si cu un risc scazut de pierdere a sarcinii. La unele gravide aceste simptome persista pana in 12 saptamani, in timp ce alte femei insarcinate s-au luptat si in trimestrul al treilea cu neplacerile aduse de greturi.

Cercetatorii considera ca hormonii de sarcina care sunt vinovati pentru acele greturi aduc si multe beneficii, avand efecte pozitive asupra dezvoltarii creierului fetal, scrie practical parenting.com.

Altfel spus, traiasca greturile! Parca citind toate aceste lucruri despre ele, le poti privi mai putin amenintator, ba chiar le poti accepta mai usor.

Autor: Inga Stoian

S-ar putea sa-ti placa si: Cele mai frumoase lucruri aduse de sarcina

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here