E vara si esti insarcinata? Ai grija la temperaturile mult prea ridicate!

E vara si e minunat! Esti insarcinata si iti vine sa canti de fericire. Dar sa fii gravida in sezonul cald nu este chiar usor. Afla aici de ce trebuie sa ai grija la temperaturile mult prea ridicate.

Citeste si: Ce inseamna sa te hidratezi corect in sarcina?

Esti o gravida fabuloasa in rochite largi de vara! Si simti ca toata lumea este a ta. Mai putin in momentele in care ti-e foarte cald si transpiri, ti-e incontinuu sete, chiar daca ai baut de curand o limonada, si simti nevoia sa mergi la toaleta la fiecare 5 minute.

Sarcina este insa mai putin placuta vara, cand esti in ultimul trimestru sau chiar te apropii de termen. Exista si o atentionare din partea specialistilor in perioada in care temperaturile sunt mult prea ridicate, scrie scarrymommy.com

Un studiu publicat in 2014 in revista “Epidemiology” a studiat legatura dintre nasterea inainte de termen si temperaturile mult prea ridicate.

Cercetatorii au examinat  206.929 de nasteri inainte de termen si la termen (1981-2010) toate din Montreal, Canada. Nastere prematura sau inainte de termen inseamna inainte de saptamana 37-a de sarcina, la inceput de termen inseamna in saptamanile 37-38, la termen tot ce inseamna dupa saptamana a 39-a.

Cercetatorii au urmarit in special care au fost temperaturile in saptamana dinainte de toate acele nasteri si care era media de temperatura in acea perioada (potrivit specialistilor temperatura inalta era considerata 32 de grade C).

Citeste si: Cat si de ce trebuie sa doarma femeile insarcinate?

Concluzia principala a studiului a fost ca exista o legatura intre nasterea inainte de termen si temperaturile mult prea ridicate.

,,Sarcina devine plina de provocari in momentul in care se apropie de termen. Stresul fizic – cum ar fi fi temperaturile inalte – are un impact mai mare la 37 sau 38 de saptamani decat la inceput de sarcina”, sustine Nathalie Auger, cercetatoarea si autoarea studiului, de aceea recomandarea specialistilor este ca femeile insarcinate sa evite pe cat posibil plimbarile pe afara, atunci cand sunt temperaturi ridicate, sa se hidrateze corespunzator, sa se imbrace in haine cat mai usoare si mai comode, dar care le protejeaza de razele mult prea puternice ale soarelui, precum si sa se asigure ca petrec timpul in incaperi mai racoroase.

Citeste si: Cele mai mari frici ale unei femei insarcinate

Autor: Inga Stoian

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here