Doula, persoana pe care gravida o simte aproape

Multe femei nu stiu inca de ajutorul pe care il poate oferi doula pe perioada sarcinii, la nastere si imediat dupa. Adelina Mitrofan Badea considera doula persoana pe care gravida o simte aproape atunci cand are nevoie de ajutor emotional. Invitata la seminarul “Povestea nasterii naturale”, organizat de Superbebe.ro, doula Adelina Mitrofan Badea le-a vorbit femeilor insarcinate despre ce este si ce nu este doula.

,,Doula este o persoana cu care te intalnesti inainte sa nasti cu ceva vreme, cu care construiesti o relatie, careia ii acorzi increderea ta si pe care o simti aproape, cu care iti e confortabil sa vorbesti despre frica de nastere, despre frica de durere”, a spus Adelina Mitrofan Badea.

Viitoarele mamici care apelează la acest ajutor trebuie sa stie ca doula e disponibila aproape non stop inainte de nastere si incearca sa raspunda la orice fel de intrebare non medicala.

,,Construiesti cu ea o relatie de incredere, pentru ca vine momentul unui travaliu si ea va fi acea persoana care va fi acolo in travaliu doar pentru tine”, a precizat doula Adelina Mitrofan Badea.

Doula este versiunea feminina a cuvantului grecesc “doulos”, ce inseamna “ingrijitor”. Doula nu este moasa, nu are nici competentele medicale ale ginecologului, dar poate face o echipa foarte buna cu cei doi specialisti si ii poate oferi suportul necesar femeii care urmeaza sa devina mama.

Doula este un fel de „antrenor” de nastere care ii poate oferi femeii, aflate travaliu suportul fizic si emotional de care are nevoie si/sau o poate ajuta pe proaspata mamica sa se descurce cu ingrijirea bebelusului.

Vezi si Irina Popescu: Recomandarile moasei pentru nasterea naturala

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here