Doula, persoana disponibila in travaliul nasterii doar pentru tine

Nu este un lucru usor pentru o femeie sa treaca prin procesul nasterii. De aceea, cele care se incumeta sa nasca natural pot beneficia de mult ajutor. Doula este o femeie care sprijina o alta femeie, o ajuta sa depaseaca momentul din punct de vedere emotional. Adelina Mitrofan Badea este doula si, din aceasta calitate, a prezentat la evenimentul Superbebe.ro ,,Povestea nasterii naturale” mai multe informatii despre doula in Romania.

Doula in Romania este destul de la inceput de drum, dar aceasta exista inca din timpurile cele mai vechi, inca de cand femeile erau sustinute la nastere de alte femei.

Vezi si Doula, persoana pe care gravida o simte aproape

Ce face doula inainte de nastere

,,Doula este o persoana cu care te intalnesti inainte sa nasti cu ceva vreme, cu care construiesti o relatie, careia ii acorzi increderea ta si pe care o simti aproape, cu care iti e confortabil sa vorbesti despre frica de nastere, despre frica de durere, care e disponibila pentru tine aproape non stop inainte de nastere la orice fel de intrebare non medicala, e acea fi acea persoana care va fi acolo in travaliu doar pentru tine”, a declarat Adelina Mitrofan Badea.

Potrivit acesteia, doula nu are atributiuni medicale, nu  face tuseuri vaginale, nu monitorizeaza ritmul cardiac al bebelusului. Doula ofera suport emotional la nastere, o ajuta pe viitoarea mama sa adopte anumite pozitii confortablie la nastere sim ai multe prin mici gesturi ii poate face travaliul mai usor.

,,In tumultul emotiilor, sentimentelor, hormonilor poate nu-ti vine sa te pui intr-o anumita pozitie pe care ai auzit-o la un curs sau altul.  Poate ca uiti sa bei apa, ceea ce e foarte important, iar doula te poate ajuta cu acestea. Poate  sa te ajute sa-ti faca un masaj”, a subliniat doula Mitrofan Badea.

O mana calda care se uita in ochii tai, o persoana care te incurajeaza ca poti sa faci lucrul asta pana la capat sunt foarte importante in acele momente ale nasterii.

,,Nu cred ca exista pe lumea asta o meserie mai frumoasa decat sa fii doula pentru ca privirea mamei dupa nastere vine atunci spre doula si  spune am reusit,  am reusit sa fac si asta admite importanta momentului”, crede Adelina Mitrofan Badea.

 Ce face doula postpartum

O doula postpartum ajuta mamele in primele saptamani de dupa nastere cand acasa lucrurile nu sunt foarte simple pentru mama si bebelus. Adesea mamele aflate la prima experienta de acest tip isi fac tot felul de probleme legate de ingrijrea copilului: cum trebuie sa-l schimbam, cum sa-l spalam?

,,Poate sa fie de ajutor o doula postpartum, o femeie care ofera suport in perioada de postpartum, dupa ce mamica a ajuns acasa cu bebelusul, poate sa ajute la ingrijirea bebelusului, poate sa ajute la initierea sau continuarea alaptarii dupa caz, poate sa ajute pur si simplu la asculta mamica care trece prin niste momente mai putin lucide, poate sa ajute la un program, inclusiv la organizarea lucrurilor casnice astfel incat familia sa fie cat se poate de bine”, a mai spus doula.

Mai multe despre beneficiile pe care le poate aduce doula in viata viitorilor parinti, puteti afla urmarind intreg materialul video.

Vezi si Nasterea naturala comparabila cu efortul de a participa la un maraton

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here