Din momentul in care se naste bebelusul, TOTUL se schimba!

Imagine de Pexels de la Pixabay

Chiar nu pot sa spun ca nu am fost “avertizata”. Imi amintesc ca atunci cand i-am spus mamei mele ca sunt insarcinata, dupa ce m-a felicitat si mi-a oferit unul dintre cele mai sincere si dragi zambete, mi-a spus: “O sa vezi cum o sa ti se schimbe viata”. Si asa a si fost, “lumea mea” nu a mai fost la fel.

Sa ne intelegem, Pamantul a continuat sa se invarta in jurul axei sale si sa se roteasca in jurul Soarelui. Dar “Universul meu” intreg s-a schimbat!

Am descoperit si redescoperit lucruri, momente, oameni, perspective. Am inceput sa vad, sa inteleg si SA SIMT altfel.

Din momentul in care se naste bebelusul, TOTUL se schimba! Imi amintesc, la nastere, prima lui respiratie, in afara corpului meu, cea care m-a facut pe mine sa-mi tin respiratia, ca sa ma asigur ca este totul in regula. Imi amintesc momentul in care l-am lipit de pieptul meu, el inca dezmeticindu-se de tot ce i se intampla, eu dezmeticindu-ma de tot ce mi se intampla.

Aparitia bebelusului meu iubit in viata mea a marcat cumva ”inceputul” vietii mele EXACT cum mi-am dorit dintotdeauna sa fie! Jocul meu preferat din copilarie era “de-a mama”. Imi aliniam toate papusile, le ingrijeam si ma jucam cu ele.

Poate legatura dintre mama si copil o pot explica altii. Poate biologia, psihologia, societatea, credinta, Dumnezeu stie mai bine. Poate in toate manualele, tratatele, teoriile si convingerile vei citi ca mama “trebuie” sa se plaseze pe primul loc, ca sa poata sa aiba grija de copilul sau (da, au dreptate, desi stim toate ca in suflet copilul va fi mereu pe primul loc, in ciuda tuturor convingerilor si celor scrise de ceilalti! Lasati-ne pe noi “sa gresim” atunci cand ne iubim copiii un pic mai mult decat pe noi insine. Sa ii punem pe ei pe primul loc. Ne asumam!).

Aparitia bebelusului a schimbat si m-a schimbat, desi am ramas aceeasi. Acum, orice decizie pe care o iau stiu ca poate, direct sau indirect, sa-l influenteze, sa-l afecteze, sa-l modeleze, sa-l schimbe si pe el. Acum, sunt mai constienta ca oricand ca, in timp ce incerc sa-mi invat copilul despre aceasta lume in care traim, despre ceea ce reprezinta, despre cat de minunat este el ca persoana, despre cat de sus poate sa zboare, el imi devine ghid prin viata si ma invata sa devin cea mai buna versiune a mea!

Autor: Inga Stoian

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here