Cursurile prenatale pot face nasterea mai usoara

Imagine de David Wagner de la Pixabay

Nasterea este o parte atat de naturala a vietii, incat poate parea ciudat ca ai nevoie sa te pregatesti pentru ea. Insa cursurile prenatale te pot ajuta sa intelegi ce ti se intampla si sa iei decizii in cunostinta de cauza cu privire la felul in care vrei sa nasti, la travaliu, la ce metode de ameliorare a durerii exista etc.

Folosirea unui echipament medical complex si varietatea de metode si medicamente disponibile sunt motive bune pentru a vrea sa afli care sunt beneficiile si riscurile procedurilor disponibile. Este posibil sa fie nevoie sa iei rapid o decizie in timpul travaliului si vei dori sa iei o decizie cat mai informata.

Cu te poate ajuta un curs?

In primul rand, un curs prenatal este o ocazei de a afla mai multe despre sarcina. Vizitele la medic nu includ intotdeauna discutii de placere si se termina inainte de-a te dezmetici. Cursurile prenatale asigura un cadru in care poti intreba aproape orice, iar daca uiti sa intrebi, isi va aminti cu siguranta alta gravida participanta la acest curs si vei avea posibilitatea sa auzi raspunsul. Consultantul sau instructorul iti va spune ce se intampla din punct de vedere fizic si emotional si iti va face tot felul de demonstratii si sesiuni de exersare a diferitelor mecanisme care te ajuta sa faci fata.

Intalnirile de grup pot fi de un real folos pentru ca pe langa informatii multe iti poti face noi prieteni cu care sa imparatasesti experientele prin care treci in aceasta perioada.

Cursul prenatal este foarte util si pentru partener!

Il va ajuta sa se pregateasca pentru etapa care urmeaza, sa se implice mai mult in problemele legate de sarcina, sa inteleaga procesul de nastere si de ce nu, poate chiar sa intelaga care este rolul lui in timpul nasterii.

A deveni parinte este un moment de intensa dezvoltare emotionala atat pentru tine, cat si pentru partenerul tau si relatia voastra.

Ce veti invata?

Cursurile prenatale incep, de obicei, in jurul saptamanii 28  pana la 32. In functie de ce simti ca ti-ar trebui, mergi la cursrui care dureaza cateva saptamani sau sistematizeaza-ti cunostintele intr-o singura sesiune de recapitulare.

Temele pot varia, dar cursurile acopera in mare parte elementele de baza: ce se intampla in timpul travaliului si al nasterii, cand sa chemi medicul, tehnici de relaxare si de respiratie, cezariana si ingriirea nou-nascutului.

Cursurile prenatatele pot face nasterea mai usoara. Studiile si sondajele arata ca, in medie, mamele care merg la cursuri prenatale au nasteri mai usoare si mai sanatoase decat cele care nu merg. Ele au travalii mai scurte, li se administreaza mai putine medicamente si, ulterior, au sanse mai mari sa alapteze.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here