Prima zi de scoala in pandemie de COVID-19

Sursa foto: Pixabay

In conditii speciale, in plina pandemie de COVID-19, pentru aproximativ 2.800.000 de elevi si prescolari astazi,14 septembrie 2020, a fost prima zi de scoala. Potrivit autoritatilor unii dintre acestia vor invata in sistem hibrid, altii cu prezenta in clasa, dar sunt si elevi care vor incepe scoala de acasa, online, chiar daca in practica, nu toti au acces la internet si nu toti au tablete. Iar la aceste probleme se adauga si altele, precum lipsa manualelor, lipsa toaletelor, lipsa avizelor ISU de functionare, scrie digi24.ro.

Potrivit ministrului Educatiei, Monica Anisie, 12.423 de unitati de invatamant vor functiona in scenariul verde, 4.915 de unitati in scenariul galben si 263 de unitati in scenariul rosu.
In Bucuresti, mai multe scoli care erau initial in scenariul galben au cerut sa treaca in scenariul rosu din cauza lucrarilor de reabilitare care nu sunt gata (in total, 29 de scoli raman inchise), iar estul de 607 vor functiona in scenariul galben, cu invatamant hibrid.

In 12.423 de scoli, elevii pot merge fizic la cursuri, in timp ce in 4.915 va fi adoptat scenariul hibrid de invatare. La nivel national, in 262 de scoli elevii vor invata exclusiv online.

Aproape 150 de dascali s-au pensionat in regim de urgenta cu cateva zile inainte de inceputul anului scolar. Alti aproape 300 sunt deja infectati cu noul coronavirus, sunt plasati in carantina si circa 100 sunt internati in spital.

Toti specialistii au avertizat ca este de asteptat o crestere a cazurilor de coronavirus in urmatoarea perioada ca urmare a inceperii scolilor, dar partea buna este ca, potrivit acestora virusul s-a manifestat mai bland in cazul copiilor.

Surse: digi24.ro, Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here