Apel către gravide: ”Nu amânați vacinarea până după naștere!Ar putea fi prea târziu”

Foto: Time Magazine

Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România a făcut astăzi un apel către toate femeile însărcinate: ”Nu amânați vacinarea până după naștere! Ar putea fi prea târziu. Nu vă riscați viața și viața copilului pe care îl așteptați. Cu un singur gest simplu, sigur și la îndemână, puteți să vă protejați, împreună cu bebelușul.”

Apelul a fost făcut de către prof. univ. dr. Radu Vlădăreanu, președintele Societății de Obstetrică și Ginecologie din România, pe pagina de Facebook Ro Vaccinare.

”Toate datele acumulate în ultimele 19 luni confirmă fără dubiu că:
1. Boala Covid-19 la gravide creşte riscul de naștere prematură, dezlipire de placentă, moartea fătului în uter, spitalizare în ATI și deces al mamei.
2. Vaccinarea scade riscul de infecție cu virusul SARS CoV-2 de peste 5 ori
3. Vaccinarea scade riscul boală Covid-19 severă și de a ajunge la spital e 10 ori
4. Vaccinarea scade riscul de deces al gravidelor infectate SARS CoV-2 de 11 ori
5. Vaccinarea gravidei protejează nou-născutul. Anticorpii dezvoltați de mamă după vaccinare ajung și la făt atât prin placentă, înainte de naștere, cât și prin laptele matern, după naștere.
6. Vaccinul este sigur pentru gravidă și făt.
7. Vaccinarea nu afectează în nici un fel fertilitatea feminină sau masculină, nici prezentă şi nici viitoare. Boala COVID, în schimb, poate afecta grav fertilitatea” a scris președintele Societății de Obstetrică și Ginecologie din România.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here