Scolarii care dorm la pranz sunt mai fericiti

Intrebati orice parinte daca somnul de pranz are beneficii asupra copilului si va va spune cu siguranta ca ,,da”, in special asupra starii de spirit, nivelului de energie, dar si cand este vorba despre rezultate scolare mai bune. Un studiu recent a aratat ca scolarii care dorm la pranz sunt mai fericiti. Afla aici de cat somn au ei nevoie, precum si cat de des ar fi bine ca ei sa doarma.

Citeste si: Somnul necalitativ la copii creste riscul de obezitate

Cercetatorii de la Universitatea din Pennsylvania si de la Universitatea din California au publicat de curand rezultatele unui studiu legat de beneficiile somnului la pranz in cazul scolarilor.

Iar principala concluzie a studiului, publicat in revista ,,Sleep” a fost urmatoarea: copiii care dorm la pranz intre 30 si 60 de minute, de cel putin 3 ori pe saptamana sunt mai fericiti, au un autocontrol mult mai dezvoltat, au mai putine probleme de comportament, un nivel IQ mai ridicat si rezultate academice mult mai bune, spre deosebire de acei copii care nu dorm la pranz, scrie sciencedaily.com.

Citeste si: Somn sanatos, viata sanatoasa pentru intreaga familie

La studiu au participat 3000 de copii de clasa a patra, a cincea si a sasea, cu varsta cuprinsa intre 10-12 ani si a fost urmarita legatura dintre obiceiul copiilor de a dormi la pranz si fericirea lor, observandu-se beneficiile asupra starii lor generale de bine.

Potrivit cercetatorului Adrian Raine, care este si specialist in neurologie si criminologie, cele mai elocvente rezultate s-au observat in ceea ce priveste rezultatele lor scolare. ,,Copiii care dormeau la pranz de cel putin 3 ori pe saptamana au avut o crestere de 7,6 % a performantelor scolare” a spus Adrian Raine, unul dintre cercetatorii studiului.

Deficitul de somn si somnolenta din timpul zilei sunt fenomene destul de des intalnite si afecteaza printre 20% dintre copii, iar lipsa odihnei la scolari are efecte negative asupra dezvoltarii cognitive, emotionale si fizice ale lor, sustine Jianghong Liu, autorul principal al studiului, profesor de la Universitatea din Pennsylvania.

Citeste si: Cele 7 secrete ale copiilor fericiti. Tu le stii?

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here