Ce sporturi pot face copiii cu epilepsie

Adesea copiii cu epilepsie sunt sfatuiti sa nu faca sport. Insa tendinta de-a-i pune sub un clopot de sticla nu le face bine. Dr. Bogdan Florea, medic primar neurolog, initiatorul proiectului Telemedicina in Epilepsie, le recomanda parintilor sa-i scoata pe copiii cu epilepsie de sub clopotul de sticla si sa le dea voie sa practice diverse sporturi.

,,Cata vreme sportul si hiperventilatia nu sunt factori declansatori al crizelor, copiii acestia trebuie si pot sa aiba o viata normala(…). Copilul trebuie sa se joace in fata blocului, sa joace fotbal, sa joace baschet, tenis, fara sa-si puna viata in pericol. Ori acest clopot de sticla nu-l protejeaza, dimpotriva il face mai fragil, il decupeaza de societate, il amputeaza de bucuria de-a fi intre alti copii, de-a interactiona cu ei”, e de parere neurologul Bogdan Florea.

Specialistul atrage atentia asupra faptului ca trebuie evitate sporturile extreme, periculoase, care i-ar pune pe copii in situatii riscante, de genul inotului de unul singur, noaptea, pe intuneric in Canalul Manecii sau urcatul cu bicicleta prin Fagaras singur, trei nopti si trei zile. Insa atata vreme cat copilul se afla sub tratament si crizele sunt controlate, se poate bucura de sport.

Urmareste intreg materialul video cu dr. Bogdan Florea aici

Vezi si

Stigma copiilor cu epilepsie

Epilepsia la copii, semne si simptome

Cum reactioneaza parintii cand copiii sunt diagnosticati cu epilepsie

Autor: Alexandra Manaila

 

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here