Oare șosetele cu oțet scad febra copiilor, sarea oprește sângerarea, albușul de ou vindecă arsura și se lipește de stomac guma dacă o înghiți? Iată ce spun specialiștii

Photo by Alexandra Victoria, Pexels

Oare șosetele cu oțet scad febra copiilor, sarea oprește sângerarea, albușul de ou vindecă arsura și se lipește de stomac guma dacă o înghiți? Iată ce spun specialiștii de la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Fogolyan” din Sfântu Gheorghe într-o postare prin care își doresc să demonsteze unele mituri.

Citește și:”Nu faci roșu în gât nici de la înghețată, nici de la apă rece”, spun medicii

„Cu toții cunoaștem o persoană expertă în „leacuri băbești”, însă multe dintre acestea sunt doar mituri, iar pe o parte dintre cele mai comune ne-am propus să le demontăm.

Șosetele cu oțet scad febra copiilor- fals!

Acest mit este unul care poate face mai mult rău. Șosetele cu oțet nu numai că nu au efect, dar pot arde pielea sensibilă a unui copil, ducând la apariția diverselor tipuri de erupții, mai ales dacă oțetul nu este produs în casă.

Sarea oprește sângerarea- greșit! 

Cu siguranță ați auzit expresia „a pune sare pe rană”, folosită tocmai cu senul de „a agrava situația” sau a „întărâta”. Nu doar că acest lucru ar provoca și mai multă durere, dar riscăm să infectăm rana. Și atunci, de ce am vrea să facem acest lucru?

Albușul de ou vindecă arsura -mit

Albușul, făina, uleiul, laptele – toate aceste ingrediente ne pot vindeca, cel mult, pofta de dulce… dacă le folosim într-o prăjitură Dar în niciun caz pe o arsură, pentru că pot duce la complicații, precum infectarea rănii! Tratamentul cel mai eficient al unei arsuri este apa nu foarte rece.

O metodă utilă pe care o puteți încerca este „regula celor 10”, adică apă de 10 grade, care curge într-un unghi de aproximativ 10 grade, de la aproximativ 10 cm distanță, timp de 10 minute.

Dacă înghiți gumă, se lipește de stomac- fals!

Se mai spune și că guma de mestecat rămâne șapte ani în organismul nostru. Ei bine, nu! Odată înghițită, guma de mestecat NU se lipește de stomac și nici de intestine. Se va plimba prin tubul digestiv, din esofag în stomac, apoi în intestinul subțire, în colon și, în final, va fi evacuată pe cale naturală în câteva zile.

Pericolul apare doar atunci când mai multe gume sunt înghițite succesiv, într-o perioadă scurtă de timp. Acestea se pot lipi între ele și pot produce blocaje în tractul digestiv.” au explicat reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here