Covid-19: care sunt simptomele si cand sa chemi doctorul?

Pentru ca numarul persoanelor infectate cu Covid-19 creste de la o zi la alta, iar tot mai multi cauta informatii legate de acest virus, citeste aici care sunt simptomele si cand sa chemi doctorul?

Citeste si: COVID-19: pentru informatii apeleaza TELVERDE-0800800358

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) cele mai comune simptome date de infectia cu virusului Covid-19 sunt:

  • febra,
  • senzatia de gat uscat,
  • oboseala excesiva,
  • nas congestionat,
  • dureri in corp,
  • diaree.
  • Unele persoane sustin ca au experimentat si pierderi ale simturilor de miros sau/si gust.

Aproximativ 80% dintre oameni care se infecteaza cu noul coronavirus au parte de simtome usoare sau medii, aproximativ ca in cazul unei raceli, si se pot recupera fara a avea nevoie de tratament special (tratamentul in cazul acestora fiind cel simptomatic).

Tot potrivit datelor oferite de OMS, 1 din 6 persoane infectate cu Covid-19 prezinta simptome agravante.

Persoanele varstnice sunt cele mai afectate in fata acestui virus, precum si cei cu hipertensiune, diabet, boli cardiovasculare, afectiuni respiratorii cronice, dar si altele.

Ultimele cercetari arata ca si fumatorii sunt mai vulnerabili in fata acestui virus.

NHS (Serviciul National de Sanatate) din Marea Britanie sustine ca in cazul acestei “pneumonii” cauzate de Covid-19 antibioticele s-au aratat a fi ineficiente, iar recuperarea fiecarei persoane tine de reactia sistemului sau imunitar.

In prezent, daca observam simptome “ca de raceala” recomandarea medicilor este sa ne izolam timp de cel putin 14 zile in casa si sa nu intram in contact cu alte persoane pentru a nu raspandi virusul si pentru a nu-i infecta si pe cei dragi.

Daca simptomele se agraveaza atunci ar trebui sa sunam la doctor si sa explicam simptomele, precum si daca am intrat (sau suspectam ca am intrat) in contact cu persoane venite de curand din regiuni si localitati din zone rosii si galbene cu transmitere a Covid-19.

Citeste si: Covid-19: “Potentialul copiilor de a transmite virusul este imens

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here