Covid-19: “Potentialul copiilor de a transmite virusul este imens”

Studiile care au fost facute pana in prezent au aratat urmatoarele: cei foarte tineri prezinta un risc mult mai scazut de a face forme grave de manifestare a infectarii cu Covid-19, in special in cazul copiilor. Cu toate acestea, un profesor virusologn atentioneaza: “Potentialul copiilor de a transmite virusul este imens”.

Potrivit lui Jonathan Ball, profesor in virusologie moleculara, a spus ca in majoritatea cazurilor, persoanele infectate cu coronavirus si care au fost internate in spitalele din China au fost pacienti adulti. Cei mai vulnerabili dintre ei fiind cei in varsta, in special peste 70 de ani si cei cu anumite afectiuni sau cu imunitatea slaba. Acest lucru poate insemna doua lucruri: fie copiii nu sunt afectati de acest virus, fie prezinta simptome usoare (sau sunt chiar asimptomatici).

La fel cum au remarcat si ceilalti colegi de-ai mei, nu am observat vreun motiv pentru care copiii sa nu fie infectati, virusul se raspandeste pe calea aerului si nu printr-o activitate specifica doar adultilor. Pornind de la aceste ipoteze, rezulta ca daca un numar semnificativ de copii au fost infectati, prezentand doar simptome usoare de raceala, atunci potentialul lor de a transmite virusul este imens”  a explicat profesorul virusolog.

Potrivit celor relatate de The Guardian, in cel mai mare studiu facut asupra copiilor cercetatorii chinezi au urmarit felul in care se manifesta virusul in cazul a 2143 de copii infectati cu coronavirus. Jumatate dintre copii aveau forme usoare de gripa sau erau asimptomatici, doar 5 % avand forme agravate. Rezultatele cercetarii au aratat ca micutii cu varste sub 1 an sunt cei mai expusi pericolului.

Acest lucru nu inseamna ca un copil este ferit de virus, dar ca poate fi purtator (fara chiar a sti) si poate transmite cu usurinta virusul mai departe!

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here