Copilul meu raceste foarte des

Monica G. – Zimnicea: Baietelul meu raceste foarte des. As dori sa stiu daca exista tratamente naturiste care sa il ajute sa scape de tuse mai repede si cu mai putine pastile. Ma puteti ajuta?

Tusea este un simptom in diverse afectiuni ale aparatului respirator. Este un act reflex produs de o iritatie a mucoasei cailor respiratorii care il deranjeaza si il oboseste pe copil. In cazul in care expectoreaza, este bine sa fie supravegheat, pentru a nu se speria sau ineca. In prima faza, apare tusea seaca, numita si iritativa. In aceasta situatie pot fi folosite plante emoliente, cum ar fi florile de lumanarica, din care se prepara infuzie cu o lingurita de planta la cana, infuzie care se bea treptat in cursul unei zile.

Florile de tei se folosesc de asemenea in faza de tuse seaca, ele avand si proprietati expectorante. Se prepara infuzie din 1-2 lingurite la cana si se beau 2-3 cani pe zi. Cu efecte terapeutice in ameliorarea tusei este si infuzia din frunze de patlagina. De regula, in farmacii se gasesc, in afara de ceai, siropuri din frunze de patlagina. A doua faza de manifestare a tusei este faza de coctiune. In aceasta faza, se recomanda plante care sa faciliteze expectoratia. Mugurii de pin, datorita continutului lor in ulei volatil, rasini si substante amare, sunt folositi des in astfel de situatii. Se poate prepara o infuzie dintr-o lingurita la cana sau se poate folosi siropul din muguri de pin care, de asemenea, se gaseste in farmacii sau se poate face si in casa. In cazul copiilor, se dau de regula 3 lingurite pe zi din acest sirop pentru calmarea tusei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here