Dupa avort spontan cand pot incerca sa raman insarcinata?

Photo by RODNAE Productions from Pexels

Am avut un avort spontan urmat de un chiuretaj. Cand pot incerca iar sa raman insarcinata? (Carmen, Botosani).

Citeste si: Cele mai comune cauze ale avortului spontan

Dupa un avort spontan, pentru refacerea completa a endometrului (mucoasei uterine) este necesar sa treaca o perioada de cel putin trei luni pana la instalarea unei sarcini ulterioare (potrivit unor cercetari, cel mai indicat ar fi de cam 6 luni, daca femeia poate „astepta”).

In aceasta perioada, pacienta trebuie sa faca o multitudine de analize pentru a depista o posibila cauza a avortului (cele mai comune cauze sunt anumite infectii, sindormul ovarelor polichistice, anumite anomalii cromozomiale sau boli netratate, precum afectiunile tiroidiene etc).

Aceste analize vor include anticorpii pentru toxoplasmoza, anticorpii pentru clamydia, culturi de la nivelul colului uterin si multe altele. De asemenea, e indicat sa inceapa un tratament cu un preparat polivitaminic care se gaseste in orice farmacie si care contine si acid folic, un supliment necesar pentru prevenirea tulburarilor de inchidere a tubului neural.

Una dintre complicatiile avortului poate fi determinata de infertilitate. De cele mai multe ori, daca o menstruatie obisnuita urmeaza unui avort la aproximativ trei, patru saptamani, putem exclude aproape cu certitudine infertilitatea.

S-ar putea sa te intereseze si: Cand va reincepe perioada de ovulatie dupa ce ai trecut printr-un avort?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here