Inul și somnul bebelușilor

Somnul copiilor și în special al bebelușilor este un subiect extrem de sensibil și important pentru orice mamă, devenind una dintre principalele preocupări odată ce devenim părinți, precum și un catalizator pentru modul în care fiecare zi se desfășoară. Genuin, un brand românesc de așternuturi de in pentru copii și adulți s-a gândit mult la asta și a venit cu cele mai bune alternative pentru cei mici.

Fiecare mămică și părinte găsește propria rețetă pentru un somn cât mai profund și poate că pe ultimul loc stă, în ce e copilul îmbrăcat și în ce așternuturi doarme.

Inul este, ca textil, cel mai des folosit la hăinuțe și datorită durității, de multe ori evitat la copii. Totuși, inul prespălat, care oferă atât o senzație moale pentru piele dar și una termoreglatoare, este un imens beneficiu pentru somnul copilului, iar pe www.genuin.shop găsiți doar in prespălat și certificat, blând cu pielea copiilor.

Conform studiilor, căldura și expunerea la temperaturi mai ridicate de 22 grade au un impact negativ asupra REM (somnul adânc), pe când temperaturile mai scăzute (17-22) nu fac asta, deoarece ritmul cardiac nu declanșează un răspuns termoreglator al corpului.

Venind în sprijin, țesătura din in ajută corpul copilului în păstrarea unei temperaturi constante și în absorbția transpirației, care e preluată de material și eliberată în aer, crescând un pic umiditatea. Ciclul termoreglator e susținut și somnul devine mai liniștit.

Există studii făcute pe lână, bumbac și poliester, iar fibrele naturale ies câștigătoare. Inul în special cu capacitatea termoreglatoare – temperatură constantă în pătuț.

Dacă adăugăm și faptul că inul este antibacterian natural și hipoalergenic, devine cu siguranță o alternativă interesantă în ecuația somnului copilului și fără îndoială, una de testat pentru rețeta individuală a fiecărei mame.

Pentru alegeri de in sustenabile pentru copiii voștri, vizitați-ne pe www.genuin.shop

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here