Opera Comica pentru Copii pregateste patru weekend-uri de FOC

Opera Comica pentru Copii pregateste patru weekend-uri de FOC. Festivalul Opera Copiilor se desfasoara in perioada 24 mai – 16 iunie, timp in care copiii sunt invitati, alaturi de parintii lor, la o multitudine de surprize si activitati, care mai de care mai captivante.

Vezi si Aventuri magice la Festivalul Opera Copiilor

Copiii vor putea sa descopere si sa se bucure de jocuri si ateliere variate, precum si alte activitati pregatite special pentru ei de catre inimoasa echipa OCC. Simultan, pe scenele celor trei sali – Sala Mare, Sala UnderGrant si Salonul Mozart – dar si pe scenele in aer liber sau la OCC Grand Arena FOC se vor desfasura peste 60 de reprezentatii ale celor mai iubite spectacole ale Operei Comice pentru Copii, precum si spectacole-eveniment ale invitatilor speciali!

Printre activitatile, expozitiile, atelierele si concursurile grozave pregatite pentru Festivalul Opera Copiilor, mentionam Biblioteca Vie, unde, la Casuta din Copac, micii curiosi pot „rasfoi” pentru 30 de minute istorisirile fabuloase ale membrilor echipei OCC sau pot participa la sesiunile de lectura „Vedetele citesc povesti in Copac”, la care Felicia Filip, Marian Ralea, Paula Seling, Cuzin Toma, Toth Zoli, Anna Ungureanu, Corina Dumitrescu, Vali Ionescu Caciureac si multi alti artisti si vedete vor citi micilor vizitatori povestile preferate.

Copiii pot participa la lansarea oficiala in Romania a trei noi jocuri din gama Cortex IQ Party, pe care le pot testa intr-o sesiune special dedicata lor sau pot participa la alte multe ateliere  creative.

Printre alte atractiile majore de la FOC se numara Show-ul de Magie cu Bogdan Muntean, Galele Cantus Mundi si Muzica Desenelor Animate, premiera musicalului Madagascar, precum si Treasure Hunt, Water Fight, Fun Racing, joaca la Piscina cu bile, Gradina cu fluturi vii, Coltul cu clopotei, zona acvariilor cu pesti exotici sau Escape Room, Observatorul de stele,Cinema pe acoperis, program realizat in parteneriat cu Animest.

Un weekend aparte este intre 7-9 iunie 2019, cand organizam in premiera concursul „Bucharest Dance Competition”. Acesta se adreseaza copiilor care frecventeaza cercurile de coregrafie din cluburi şi palate ale copiilor, şcoli particulare de dans, precum şi şcoli/licee vocaţionale din Romania si din strainatate. Printre disciplinele de concurs se regasesc baletul clasic, dansul de caracter, dansul contemporan/modern, jazz sau lyrical. Un juriu profesionist si premiile atractive garanteaza succesul evenimentului la care sunt deschise deja inscrierile!

Despre toate acestea si multe altele gasiti mai multe informatii pe site www.operacomica.ro, conturile de Facebook si de instagram ale institutiei si evenimentului, precum si in comunicatele viitoare.

,,Carnavalul Animalelor”, o noua premiera la inceput de FOC

Pe 25 si 26 mai (10:00 si 12:00), Opera Comica pentru Copii (OCC), prezinta un nou spectacol premiera: ,,Carnavalul Animalelor”, celebra lucrare a compozitorului romantic francez, Camille Saint-Saëns. Considerata una din cele mai amuzante compozitii cunoscute, ,,Carnavalul Animalelor” este o suita de 14 momente muzicale, care descriu, prin intermediul coloritului sonor al diverselor instrumente muzicale, diferite animale. Spectacolul, organizat de Primaria Capitalei, prin Opera Comica pentru Copii, va avea patru reprezentatii in acest weekend, iar biletele pot fi achizitionate de pe www.bilete.ro.

Printre personajele descrise in cele 14 parti muzicale ce alcatuiesc ,,Carnavalul animalelor” se regasesc Broasca testoasa, Elefantul, Cangurul, Cucul, Lebada sau Leul, interpretate de instrumente precum pianul, violoncelul, contrabasul, vioara sau clarinetul. Noua premiera a stagiunii 2018-2019, o lucrare dedicata oamenilor de toate varstele, promite sa ii incante si sa ii amuze pe spectatorii prezenti la Salonul Mozart.

Citeste si Vino si tu, pe 1 iunie, la cel mai mare festival al copiilor si parintilor!

,,Fetita cu Chibrituri” va asteapta la OCC

Pe 25 si 26 mai, de la orele 11:00, respectiv 17:00, cei mici, alaturi de parintii lor, sunt invitati la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, la spectacolul de balet ,,Fetita cu Chibrituri”, in regia si coregrafia Corinei Dumitrescu. Spectacolul este o reinterpretare originala a basmului lui Hans Christian Andersen, care imbina dansul si muzica pentru a le oferi copiilor, dar si adultilor, o altfel de perspectiva asupra uneia dintre cele mai iubite povesti ale copilariei. Atmosfera baletului este susţinuta printr-o coloana sonora deosebita, ce include nume contemporane precum Yann Tiersen, Rene Aubry, Jocelyn Pook, Rachel Portman, Mr. Scruff şi Sir Anthony Hopkins.

Spectacolul de teatru ,,Erus si Valea Rabdarii” are toate reprezentatiile sold out

Tot in weekend-ul ce urmeaza, la Sala UnderGrant, copiii cu varsta de peste 3 ani vor putea lua parte la  aventuri impresionante alaturi de eroul lui Alex Blenche, in spectacolul de teatru ,,Erus si Valea Rabdarii”, regizat de Irina Slate. Povestea il prezinta pe voinicul Erus care porneste intr-o calatorie pe Valea Rabdarii, unde are de infruntat nenumarate peripetii. Cei care doresc sa achizitioneze bilete la una din cele sapte reprezentatii programate pe 25 mai, de la orele 10:00, 12:00, 14:00 si 16:00 si 26 mai, de la orele 10:00, 12:00, 14:00, o pot face de pe www.bilete.ro.

Citeste si Spectacolul de balet ,,Don Quijote” la Opera Comica pentru Copii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here