Nicolae Tonitza pe intelesul copiilor, la Art Safari Kids

Programul educational al Pavilionului de Arta Bucuresti, Art Safari Kids, ii invita pe copii sa descopere arta si lucrarile lui Nicolae Tonitza la Palatul Oscar Maugsch BCR din Piata Universitatii, in perioada 27 septembrie – 6 octombrie. Timp de zece zile, copiii cu varste intre 3 si 12 ani vor avea sansa sa admire creatia lui Nicolae Tonitza, atat in cadrul Pavilionului Muzeal dedicat marelui pictor, pe un traseu redesenat pe intelesul lor, cat si la atelierele de creatie.

Citeste si Ateliere de creatie pentru copii, in cadrul Art Safari Kids

Programul educational Art Safari Kids isi propune sa ii incurajeze pe cei mici sa aprecieze arta si sa interactioneze cat mai des cu aceasta, invatandu-i lucruri noi despre forme, culori, texturi, natura si marii artisti romani.

,,Toti copiii sunt mici artisti, iar prin arta invata sa vada si sa inteleaga altfel lumea si armoniile naturii. Timp de 10 zile, ii invitam sa lase tabletele deoparte si sa se dedice artei, la Art Safari Kids, eveniment sustinut de Primaria Municipiului Bucuresti, prin Expo Arte. Vor gasi aici o lume cu povesti despre marii pictori, o lume in care ei sunt artisti si creeaza inconjurati de tablouri si culori, un loc de joaca altfel, in care explicam arta pe intelesul lor. Art Safari Kids este un proiect fara de care nu ne mai imaginam Art Safari Bucuresti. An de an, crestem tinere generatii iubitoare de arta. Anul trecut, peste 3000 de copii ne-au trecut pragul, iar anul acesta credem ca Tonitza si ochii rotunzi si negri din picturile sale vor atrage toate privirile celor mici”, a declarat Ioana Ciocan, director general al Pavilionului de Arta Bucuresti – Art Safari.

Art Safari Kids cuprinde ateliere zilnice de creatie pentru toata familia, ateliere de pictura pe panza, sculptura, ilustratie in pasteluri creatate si banda desenata, adaptate in functie de grupa de varsta a copiilor. Pe langa atelierele de creatie, copiii vor avea parte de tururi ghidate gratuite pe un traseu redesenat pentru ei, unde toti ochii vor fi pe Tonitza. Art Safari Bucuresti pune in scena cea mai mare expozitie dedicata marelui pictor roman Nicolae Tonitza din ultimii 50 de ani – Pavilionul Muzeal „Nicolae Tonitza si geniul copilariei”, curatoriat de Zoltán Soós.

Firul rosu al expozitiei va fi chiar universul copilariei, ilustrat magistral de marele artist roman. In acest sens, vor fi expuse pe langa lucrari de pictura, sculptura si grafica si obiecte vestimentare ale copiilor din mediul rural si urban, jucarii, obiecte de uz scolar, toate din perioada interbelica. Biletele la Art Safari Kids pot fi achizitionate pe artsafari.ro.

Pavilionul de Arta Bucuresti – Art Safari se desfașoara sub patronajul Primariei Municipiului Bucuresti si CNR UNESCO si este un eveniment cultural unic ca structura, concept si amploare din Romania. Art Safari 2019 este format din patru pavilioane expozitionale distincte, doua programe educationale – Art Safari Kids & Art Talks, o librarie si o cafenea. Art Safari a inregistrat 125.000 de vizitatori la primele cinci editii. Mai multe informatii pot fi gasite pe pagina oficiala: www.artsafari.ro.

Sursa: Mediafax

Citeste si Jocul Picturii le confera copiilor care-l practica entuziasm si pasiune

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here