Ateliere de creatie pentru copii, in cadrul Art Safari Kids

Art Safari Kids, programul educational al Art Safari Bucuresti, un eveniment unic ca amploare dedicat artei din Romania, invita si anul acesta copiii sa descopere arta romaneasca si marii pictori romani. Timp de 10 zile, in perioada 11-20 mai, in Piata George Enescu din Capitala, copiii sunt invitati sa ia parte la ateliere de arta interactive si tururi ghidate, pe un traseu expozitional in cadrul Art Safari desenat special pentru ei. Scolile si gradinitele care vor alege sa viziteze Art Safari in saptamana „Scoala Altfel” vor beneficia de programe personalizate.

Programul educational Art Safari Kids, sustinut pentru al doilea an consecutiv de Metropolitan Life, se adreseaza copiilor cu varste intre 3 si 12 ani si isi propune sa ii incurajeze pe cei mici sa aprecieze arta, sa interactioneze cat mai des cu aceasta si sa ii invete lucruri noi, intr-un mod interactiv, despre forme, culori, texturi, natura si marii artisti romani.

„Arta este o pasiune care se descopera si se cultiva din copilarie. Din dorinta de a aduce arta mai aproape de copii, de a le face cunoscuta istoria artei romanesti si de a-i invata sa ii inteleaga frumusetea s-a nascut Art Safari Kids. Continuam sa traducem arta pe intelesul celor mici, provocandu-i sa creeze printre tablouri si ghidandu-i pe un traseu expozitional desenat pentru ei, unde vor avea sansa sa-i descopere pe Nicolae Tonitza, Stefan Luchian, Ion Tuculescu si multi alti pictori romani celebri”, a declarat Ioana Ciocan, director Art Safari Bucuresti.

Atelierele de creatie vor avea loc intr-un spatiu dinamic, decorat cu instalatii, care sa ofere un cadru potrivit apropierii de arta. In functie de grupa de varsta, pot fi alese diferite tematici: ateliere dedicate pictorilor romani Stefan Luchian, Nicolae Tonitza, Nicolae Grigorescu – pictura pe sevalet, tehnici de arta populara, pictura pe tricouri, simboluri romanesti pictate pe traiste, sculptura si modelaj cu tematica Brancusi, ateliere de arta decorativa si multe altele.

Atelierele dureaza 55 de minute si au loc loc zilnic, dupa urmatorul program:

  • luni-vineri, intre orele 17:00-21:00
  • sambată-duminica, intre orele 12:00-21:00.

Inscrierea prealabila la ateliere este obligatorie si se poate face pe email ([email protected]). Pe langa ateliere de creatie, copiii vor avea parte de tururi ghidate in cadrul Pavilionului Muzeal „Natural-Cultural”, care cuprinde arta romaneasca de patrimoniu. Copiii vor avea ocazia sa descopere in premiera si colectia de arta BCR, expusa pentru prima data publicului larg din Romania. Printre tablourile care se vor regasi pe traseul destinat copiilor se regasesc opere ale lui Iosif Iser, Camil Ressu, Ion Theodorescu Sion, Nicolae Tonitza, Gheorghe Petrascu, Stefan Luchian, Rudolf Schweitzer-Cumpana, Dumitru Ghiata, Horia Bernea, Alexandru Ciucurencu, Henri Catargi, Samuel Mutzner, Jean Alexandru Steriadi, Ion Tuculescu, Corneliu Baba, Theodor Pallady, Nicolae Dărăscu, Eustațiu Stoenescu, Octav Bancila si Max Arnold. Tururile ghidate vor fi realizate de elevii Complexului Educational Lauder-Reut si British Council.

 

Scolile care aleg sa viziteze Art Safari Kids in cadrul saptamanii „Scoala Altfel” pot beneficia de program personalizat, in prima parte a zilei. De altfel, „Scoala Altfel” la Art Safari Kids aduce numeroase avantaje pentru scoli, gradinite sau grupuri organizate, printre care intrare libera pentru grupurile de copii pana an 12 ani, intrare liberă pentru insotitorii de grup (maximum 3 pers/grup). Mai multe detalii despre programul Art Safari Kids pot fi găsite pe www.artsafari.ro/asb-kids/.

Autor: Laura Bogaciu

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here