Festivalul „Teatru, strada si copil” se muta in Parcul Carol din Capitala

Editia a VII-a a Festivalului International „Teatru, strada si copil” se redeschide in septembrie, in Parcul Carol din Capitala, aducand spectacole si ateliere de lucru cu marionetele in mijlocul celor mai mici spectatori, arata un comunicat remis MEDIAFAX.

A treia etapa a festivalului se va desfasura in perioada 14 – 18 septembrie, la Teatrul Itinerant Tandarica din Parcul Carol si la sediul permanent al Teatrului Tandarica. Timp de cinci zile sunt programate spectacole din tara si din stranatate, ateliere de jocuri teatrale si constructie de marionete si workshop-ul interactiv „Micul print – o intamplare”, in cadrul caruia copiii vor parcurge o serie de ateliere de lucru cu marioneta, careia ii vor putea da viata prin senzori ce le permit accesul in lumea 3D.

Vezi si Cele mai mari ingrijorari ale mamelor din Romania

Noutatea acestei editii este laboratorul de dramaturgie contemporana DramAnima, ce va trata tema visului si are ca obiectiv promovarea colaborarilor artistice dintre publicul tanar si mediul teatral profesionist ca instrument de cercetare si creatie teatrala educationala, dedicat copiilor si familiei.

Prima zi de intalniri din Parcul Carol, 14 septembrie, incepe la ora 10.00, cu spectacolul „Departe” al Companiei de Teatru Lamatracata, din Spania, in spatiul Teatrului Itinerant Tandarica, reprezentatia, care dureaza 50 de minute, adresandu-se copiilor cu varste de peste 5 ani, fiind programata si de la ora 18.00.

De la ora 16.00 are loc atelierul „Micul print – o intamplare”, un experiment performativ cu marionete la laborator 2 din Teatrul de Animatie Tandarica.

In parc, de la ora 17.00, este programat in aceasta prima zi de festival un atelier de jocuri teatrale si constructie de marionete (Teatrul Itinerant Tandarica – Parcul Carol).

„Proiectul cultural «Teatru, strada si copil» trebuie sa fie un bun al tuturora, un distribuitor de cultura, indiferent de pregatire, statut social pentru ca, inca de la inceputurile lui, actul teatral se practica si in amfiteatre, dar si pe strada unde receptivitatea era mai mare”, spun organizatorii.

Conceptul Festivalului „Teatru, strada si copil” presupune constientizarea, dezvoltarea si educarea copiilor prin cultura, promovarea valorilor cultural artistice contemporane autohtone si internationale, educarea publicului prin intermediul artei vizuale si de animatie, etc. Din dorinta de a patrunde in zone lipsite de acces la cultura, Teatrul Tandarica a implementat proiectul cultural Teatrul pentru toti, prin achizitionarea unui teatru-cort in a avut loc stagiunea de vara a festivalului „Teatru, strada si copil”, astfel luand fiinta un proiect cu caracter unic in peisajul teatral local si international.

Festivalul „Teatru, strada si copil” este dedicat copilului si intregii familii, in organizarea Primariei Municipiului Bucuresti, prin Teatrul de Animatie Tandarica. Manifestarea face parte din proiectul Stagiunea de vara, aflat sub motto-ul: „Fa ceva diferit! Du un copil la teatru azi”. In editia din acest an, Teatrul Itinerant Tandarica s-a aflat in Parcul Sebastian (22 mai – 17 iunie), Parcul Lumea Copiilor (23 iunie – 22 iulie) si va fi in Parcul Carol (1 – 23 septembrie).

Sursa: Mediafax

Afla mai multe detalii despre seminarul “Povestea nasterii naturale”, organizat de www.superbebe.ro si Baby Expo, in cadrul Salii Polivalente.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here