Mitropolit Cluj: A neglija educarea copiilor si tinerilor nostri e tot una cu a-i face handicapati

Mitropolitul Clujului,IPS Andrei Andreicut, i-a indemnat pe parinti, pe dascali si pe preoti sa porneasca o „cruciada a bunului simt si a unei culturi morale impotriva rautatilor care ating sufletele tinerilor”,avertizand ca a neglija educarea copiilor si tinerilor e tot una cu a-i face handicapati.

Potrivit mesajului la inceputul anului scolar al IPS Andrei Andreicut transmis, joi, parintii, dascalii si preotii ar trebui, intai de toate, sa-i redea lui Dumnezeu locul ce i se cuvine in viata lor si a copiilor.

Vezi si In sfarsit! Merg singur la scoala!

„Luni se redeschid portile scolilor. Ne gandim cu optimism si nadejde la copiii nostri si cu nostalgie la vremurile cand eram in postura lor. Acum vremurile-s altele, felul de a fi al copiilor e altul, dar sufletul lor si al parintilor este acelasi. A neglija educarea copiilor si tinerilor nostri e tot una cu ai face handicapati. (…) In general noi toti suntem crestini, dar adesea secularizati. Suntem dezorientati cu privire la mijloacele pe care trebuie sa le folosim spre a curma raul. Totusi dumneavoastra parintii copiilor, dascalii din scoli si noi preotii, impreuna putem face cate ceva. Intai de toate sa-i redam lui Dumnezeu locul ce i se cuvine in viata noastra si a copiilor nostri. Sa pornim o cruciada a bunului simt si a unei culturi morale impotriva rautatilor care ating sufletele tinerilor”, se arata in documentul citat.

In calitate de arhipastor sufletesc, acesta a dat parintilor si dascalilor doua sfaturi utile, si anume sa nu neglijeze rugaciunea si prezenta la biserica.

„Nu-i usor a face educatie in lumea noastra cand ne fac concurenta prin media, care nu-i totdeauna constructiva, multime de site-uri indoielnice din punct de vedere moral. Este foarte important ca elevul sau studentul sa aiba preocupari spirituale. Are mare dificultate copilul de a deprinde rugaciunea de dimineata si de seara si de a participa duminica la Liturghie, daca parintii lui nu fac acest lucru. S-au mai vazut si cazuri de exceptie cand copiii ii duc pe parintii lor la biserica”, se subliniaza in mesaj.

De asemenea, inaltul ierarh ortodox a dat un sfat si elevilor si studentilor, acela de a avea o disciplina personala a muncii la care sa tina cu dintii.

„E nevoie mai intai de o disciplina interioara, in afara de cea exterioara a scolii, in care trebuie sa va incadrati. Fara indoiala ca disciplina presupune o oarecare restrangere a libertatilor facile, presupune un sacrificiu. Adica, nu-ti poti permite sa vezi in fiecare zi un film, sa hoinaresti fara program, sa-ti pierzi ore in sir pe calculator sau butonand pe telefon”, a conchis IPS Andrei Andreicut.

Sursa: Mediafax

Afla mai multe detalii despre seminarul “Povestea nasterii naturale”, organizat de www.superbebe.ro si Baby Expo, in cadrul Salii Polivalente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here