Reteta zilei: spuma de ciocolata de avocado

Avocado, fructul minune care nu ar trebui sa lipseasca de pe masa celor mici si celor mari, nu este intodeauna preferat de copii. Insa o combinatie fericita il poate transforma intr-un desert de nerefuzat. Va propun la reteta zilei spuma de ciocolata de avocado, in doua culori.

Citeste si Reteta zilei: briose cu afine ,,de gradinita”

Buna la gust, atragatoare privirii, usor de facut, spuma de ciocolata de avocado poate fi servita ca gustare de fructe sau ca desert. Eu am facut reteta intr-o duminica, impreuna cu fetita mea de 2 ani, care a vrut sa-mi dea o mana de ajutor in bucatarie. Ne-a luat putin timp preparatul, ne-am distrat facandu-ne mustati din spuma de ciocolata si am savurat cu pofta, mai ales fetita, care nu se prea dadea in vant dupa clasica combinatie de avocado cu banana.

Ingrediente:

  • 4 fructe de avocado
  • 3 linguri de cacao sau pudra de roscove
  • 4 linguri de miere de albine
  • 1 banana
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • vanilie
  • scortisoara.

Mod de preparare:

Se curata toate fructele de avocado, adica se scoate miezul si se arunca samburii si coaja. Se zdrobeste totul cu furculita. Jumatate din cantitate se amesteca cu banana si zeama de lamaie si o lingura de miere si putina scortisoara. Se da totul prin blender si se pune intr-un bol separat. Crema va avea culoare verde. Din cantitatea de avocado ramasa se face la blender o spuma cu cacao sau daca nu vreti sa puneti cacao, puteti pune pudra de roscove, in care adaugati miere, zeama de lamaie, vanilie si scortisoara. O sa obtineti o spuma maronie. Se toarna compozitia in cupe transparente astfel: un rand din spuma maronie, un rand din cea verde si tot asa. Va arata frumos in doua culori. Se lasa la frigider. Fiind o spuma, consistenta va fi moale, deci se mananca cu lingurita.

Sugestie: Daca nu vreti sa combinati cele doua creme, puteti sa le serviti in cupe separate. Pentru decor, puteti pune putina menta verde deasupra.

Citeste si Reteta zilei. Bile de ovaz pentru copii

Autor: Alexandra Manaila 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here