Bile de ovaz pentru copii. Suna ciudat, asta pana cand le gusti. Dar primul pas e sa incerci sa le faci. O fetita de 8 ani, Avery McNew, din Michigan a fost sursa de inspiratie pentru aceasta reteta, pe care mama ei a incercat-o. A avut atat de mare succes, incat la zilele onomastice ale fetitei si ale prietenelor ei, bilele de ovaz au devenit parte din meniul de petrecere.
Vezi si Reteta zilei: Potage Parmentier sau supa de cartofi cu praz
,,Am fost inspirati sa le facem datorita lui Avery”, a marturisit Carrie, mama lui Avery. Fata vroia o recompensa culinara, dupa ce participase la un concurs de calarie. ,,Mami, vreau sa mananc ovaz , mere si morcovi, ca si calutul meu!”
O provocare pentru Carrie, care a trebuit sa inventeze o reteta bazata pe aceste ingrediente, o mancare comestibila.
Ingrediente:
- 6 cesti de ovaz
- 1 morcov, curatat si maruntit
- 1/2 ceasca de paine, taiata (optional)
- 2 linguri de zahar alb
- 2 linguri de zahar brun maro
- 1/4 lingurita de scortisoara
- 2 mere decojite
- 1/2 – 3/4 cana de unt de arahide
- 3 linguri de stafide
- 2 linguri de merisoare uscate
- Suc de 1 lamâie
- 3/4 cana de apa
Mod de preparare:
Într-un castron mare, amestecati impreuna ovazul, morcovul, zaharul alb si brun si scortisoara. Taiati merele in jumatate si scoateti miezul, apoi razuiti-le. Adaugati sucul de lamaie si amestecati pentru a acoperi merele cu el. Adaugati merele în ovaz si morcov, eventual si paine si amestecati pentru a le combina.
Adaugati 3/4 cesti de apa si amestecati pentru a umezi ingredientele. Adaugati unt de arahide si amestecati. Folosind mâinile umede, formati bile. Daca amestecul nu este suficient de lipicios pentru a forma bile, adaugati unt de arahide suplimentar. Puneti 2 stafide si merisoare pe fiecare bila pentru a crea o fata. Pastrati bilele de ovaz într-o cutie inchisa etans la frigider.
Avery McNew si familia ei adora sa le manance cu iaurt.
Citeste si Reteta zilei: briose cu afine ,,de gradinita”