Vreti sa-i dati ceva diferit copilului sa manance la micul dejun? Paine prajita cu mere, stafide si scortisoara poate fi un preparat care sa-l surprinda pe cel mic, dar si pe adultii din familie. Simplu de facut, bun la gust, preparatul poate fi servit si ca desert. Singura precizare este ca trebuie sa va luati o marja de timp mai mare, fiindca inainte de-a fi introdus la cuptor preparatul trebuie sa stea la frigider minim 8 ore. Deci, daca vreti sa fie pentru micul dejun, pregatiti totul cu o seara inainte si dimineata puneti la cuptor.
Citeste si Reteta zilei: spuma de ciocolata de avocado
Ingrediente:
- 3 cani de lapte
- 2 albusuri de ou
- 3 linguri de miere
- 1 si 1/2 lingurite extract de vanilie
- 1/4 lingurita de sare
- 8 felii de paine integrala
- 1 ceasca de mere, uscate tocate
- 1/2 cana de stafide
- 1 si 1/2 lingurite de scortisoara
- 1/2 lingurita nucsoara macinata
- 1 plic de zahar pudra.
Mod de preparare:
Puneti laptele, albusurile de ou, miere, vanilia si sarea intr-un castron mare si amestecati-le. Indepartati cojile celor 8 felii de paine si lasati-le deoparte. Taiati painea ramasa in bucati de 1cm. Amestecati painea cu merele uscate, cu stafidele, scortisoara si nucsoara intr-un alt vas mare. Imbracati o tava de copt cu hartie de copt. Puneti amestecul de paine si fructe uscate in tava. Turnati amestecul de lapte, oua, miere uniform peste paine. Acoperiti cu hartie de pergament si pastrati la frigider timp de cel putin 8 ore sau pana la 24 de ore.
Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius si coaceti compozitia, acoperita, timp de 40 de minute. Descoperiti si mai lasati aproximativ 20 de minute pana devine usor maronie. Se lasa sa se raceasca si se serveste cu zahar pudra deasupra.
Vezi si Reteta zilei. Bile de ovaz pentru copii
Autor: Alexandra Manaila