Nu cunosc nicio persoana care spuna ca nu-i place inghetata! Nici macar una. Nu se stie cine, unde sau cand a fost inventata, dar ne bucuram tare mult ca exista si ca o putem savura, mai ales in zilele caniculare. Iar de astazi, poti afla cat de simplu este sa o prepari chiar acasa.
Inghetata poate fi de nenumarate feluri, culori si arome si o poti imbina cu bucati de fructe, alune, frisca, sos de fructe, miez de nuca, fulgi de cocos, dulceata, siropuri etc. Sau cum imi spune copilul atunci cand il intreb „cu ce iti doresti inghetata?”, imi raspunde foarte decis „inghetata… cu inghetata”.
Citeste si: Reteta zilei: cea mai buna turta dulce!
Ingrediente:
- 250 ml lapte
- 400 g smantana (mai grasa sau mai slaba, dupa preferinta)
- 200 g zahar
- 5 galbenusuri de ou
- vanilie (sau esenta de vanilie)
- un varf de cutit de sare
Magia din bucatarie:
- Intr-un vas se incalzeste laptele, cu putina sare si zaharul.
- Se adauga si galbenusurile amestecand foarte bine.
- Se lasa sa fiarba la foc foarte mic pana se ingroasa compozitia, amestecandu-se continuu cu o spatula. Se adauga vanilia impreuna cu smantana neindulcita, se amesteca si se toarna intr-o forma sau mai multe forme a cate o portie.
- Se lasa la rece in congelator, pana prinde forma.
Stiai ca…
- Cea mai indragita aroma de inghetata este cea de vanilie?
- Atunci cand mancam inghetata este mai activa partea frontala a creierului, de aceea avem senzatia de fericire, in timp si dupa ce mancam inghetata?
- In prezent, exista foarte multe arome de inghetata, iar unii producatori au scos si inghetata cu arome de bere, ardei iute sau chiar usturoi?
Autor: Inga Stoian
Citeste si: Reteta zilei: spuma de ciocolata de avocado