Un elev a obtinut, in instanta, anularea unei sanctiuni disciplinare a liceului la care invata

Un elev a obtinut, in instanta, anularea unei sanctiuni disciplinare a liceului la care invata. Tanarul,  fost elev al Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” din Draganesti-Olt, judetul Olt, Andrei Ionut Cocirlau, a castigat procesul intentat scolii, inspectoratului si ministerului, prin care a contestat mutarea sa disciplinara. Elevul a castigat in instanta si despagubiri in bani.

Citeste si Abonamente gratuite pentru elevi in transportul comun

Problemele lui Andrei Ionut Cocirlau au inceput in 2016, dupa ce tanarul a cerut, alaturi de alti colegi, in scris, Primariei Draganesti-Olt, decontarea abonamentului de transport in comun.

Demersul i-a atras reprosuri din partea dirigintelui si a conducerii scolii. In cele din urma, elevul a fost si mutat disciplinar de la Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” la Colegiul National „Nicolae Titulescu” Slatina.

In aceasta situatie, adolescentul a intentat proces impotriva a 61 de persoane si institutii, printre care directorul si directorul adjunct al liceului, dirigintele si profesorul de matematica, inspectorul scolar general si alti inspectori si chiar impotriva Ministerului Educatiei.

La inceputul procesului, in 2016, tanarul era elev in clasa a XII-a, acum este student la Drept. Initial, dosarul a fost respins la Tribunalul Olt. Cauza a ajuns la Curtea de Apel Craiova, care a cerut Tribunalului Olt rejudecarea dosarului.

Sentinta a fost data in 7 iunie si elevul a obtinut anularea deciziilor date de conducerea Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” Draganesti Olt, dar si daune materiale si morale.

„Admite, in parte, actiunea modificata, formulata de reclamantul Cocirlau Andrei Ionut in contradictoriu cu paratul Liceul Teoretic <Tudor Vladimirescu> Draganesti Olt, in sensul ca: dispune anularea deciziilor nr. 341/16.06.2015 si nr. 519/04.02.2016, a hotararii nr. 12/24.05.2016, emise de Liceul Teoretic <Tudor Vladimirescu> Draganesti Olt, precum si a adreselor nr. 1976/29.05.2015, nr. 5573/17.12.2015 si nr. 2084/24.05.2016, emise de acelasi liceu. Obliga paratul Liceul Teoretic <Tudor Vladimirescu> Draganesti Olt la plata sumei de 2231 lei, cu titlu de daune materiale, si la plata sumei de 20 000 de lei, cu titlu de daune morale, catre reclamant”, se arata in motivarea judecatorilor.

Decizia nu este definitiva, putand fi atacata in termen de 15 zile de la comunicare. Reprezentantii liceului nu au putut fi contactati pana la ora transmiterii acestei stiri.

Vezi si Zeci de elevi au protestat pentru reduceri la transport

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here