Reteta de Paste: Turta cu branza de vaci

Photo by mali maeder from Pexels

Cauti o reteta simpla si gustoasa, care va fi foarte apreciata de toata familia la masa de Paste? Ce zici de turta cu branza de vaci? Iata de ce ai nevoie si cum se prepara!

Ingrediente:

  • 1500 g aluat de paine, de pizza, de placinte
  • 300 g branza de vaci dulce
  • 200 g telemea desarata
  • 6 oua
  • 250 g Frunze comestibile de sezon: papadie, macris, urzici, de ridichi, leurda, stevie etc.
  • 1 cub/1 lingurita de condimente de legume deshidratate
  • Ulei pentru uns tava
  • Faina pentru tapetat tava
  • Sare, piper

Magia din bucatarie:

  1. Ungeti cu ulei o tava rotunda de tarte, cu diametrul de 25 cm. Tapetati-o cu faina. Tapetati fundul si marginile tavii cu o foaie obtinuta din jumatate de aluat. Amestecati branza de vaci cu telemeaua, cu ierburile spalate, oparite si taiate marunt, cu condiment si cu 2 oua.

2. Turnati amestecul peste foaia de aluat. Fierbeti 3 oua, curatati-le si taiati-le in sferturi. Asezati ouale fierte peste amestecul de branza din tava. Intindeti deasupra o foaie din aluatul ramas.

3. Ungeti cu un ou batut turta si coaceti-o la cuptor, la foc potrivit, pana cand se rumeneste uniform.

Citeste si: Reteta zilei: Quiche cu dovlecei

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here