Reteta zilei: Quiche cu dovlecei

Astazi ii vom surprinde pe toti iubitorii de Quiche cu o reteta gustoasa si de vara, si anume, Quiche cu dovlecei. Afla aici toate detaliile despre cum o poti prepara.

Citeste si: Reteta zilei: tarta de mazare cu branza

Ingrediente: 

  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 3 oua
  • sare
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usutori
  • 2 rosii
  • 3 dovlecei
  • 2 linguri ulei de masline
  • piper
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 2 fire menta
  • 100 g cascaval ras
  • 150 g smantana
  • boia de ardei
  • oregano uscat

Citeste si: Reteta zilei: focaccia pufoasa cu ierburi aromate

Magia din bucatarie:

  1. Se framanta o coca din faina, un ou, unt taiat cubulete, un praf de sare si 2 linguri de apa rece. Se pune coca la frigider timp de 30 de minute.
  2. Se curata usturoiul, ceapa si se toaca. Se oparesc rosiile si se decojesc. Se storc usor, apoi se taie felii.
  3. Se spala dovleceii, se curata si se taie felii. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie. Se prajesc dovleceii pe ambele parti, apoi se scot intr-o farfurie si se condimenteaza. Se caleste usturoiul si ceapa. Se lasa se se raceasca.
  4. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se unge o forma cu grasime. Se spala verdeata, se lasa sa se scurga bine, dupa care se rup frunzulitele si se toaca marunt.
  5. Se amesteca cascavalul ras cu smantana si ouale ramase. Se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei.
  6. Se intinde coca pe o suprafata plana si se asaza in forma, avand grija sa se acopere si marginile. Se inteapa blatul de mai multe ori cu scobitoarea.
  7. Se adauga amestecul de ceapa, apoi dovleceii si feliile de rosii. Se presara putin oregano si cascaval, apoi se adauga crema de smantana.
  8. Se coace la 200 grade C, aproximativ 40 de minute.

Pentru quiche se poate folosi fie o tava mare, fie forme mai mici.

Citeste si: Reteta zilei: Triunghiuri cu branza pentru pitici voinici

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here