Reteta zilei: Tocana din orice fel de carne

Partea minunata a acestui fel de mancare este ca poate fi facut din orice fel de carne ai la indemana: porc, pui, curcan, vitel, berbec. Nu stiu cum este la voi in casa, dar la noi orice fel de mancare ce contine carne are succes! Afla aici o reteta simpla de tocana din orice fel de carne.

Citeste si: Reteta zilei: frigarui de pui

Ingrediente:

  • 600 g de carne
  • 2 linguri de ulei
  • 10-15 cepe
  • 3 cartofi medii
  • 2 linguri bulion sau 7-8 rosii
  • 2-3 ardei grasi
  • sare
  • piper
  • 1 lingura de vin
  • 1 varf de cutit de faina (optional).

Citeste si: Reteta zilei: Mancare de fasole verde cu pui

Mod de preparare:

Tocana se poate prepara din orice fel de carne ai in frigider: de porc, pui, curcan, vitel, berbec. Carnea se taie in bucati si se pune la inabusit intr-un ceaun cu capac, unde ai pus cele 2 linguri de ulei, ceapa taiata felii cat mai subtiri si un varf de sare. Se lasa la foc mediu ceva mai mult, pana se topeste bine ceapa.

Apoi se adauga ardeii, bulionul si faina (daca se doreste o consistenta mai densa), se stinge cu o lingura de vin si se mai lasa la inabusit. Apoi se mai poate adauga apa, bulion sau rosii, cand mai scade, de asemenea, sare si piper, dupa gust. Se adauga si cartofii taiati cuburi si se mai fierbe si cu cartofii, pana ce sosul a scazut de tot. Se recomanda sa verifici cu o furculita daca este suficient de moale carnea, dar si cartofii.

Tocana aceasta se poate prepara si fara cartofi, iar atunci merge de minune cu o mamaliguta si poate fi insotita si de o salata verde cu lamaie si putin ulei de masline.

Pofta buna!

Autor: Inga Stoian

S-ar putea sa-ti placa si: Reteta zilei: Triunghiuri cu branza pentru pitici voinici

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here