Reteta zilei: frigarui de pui

Frigarui de pui sau de altfel de carne am mancat doar in restaurant. Nu am incercat sa fac acasa, ba chiar m-am intrebat mereu de ce ar face cineva frigarui acasa. Muncesti mult sa tai carnea si legumele in bucatele cat mai egale, sa le infigi in tepuse, sa le intorci pe toate partile cand le gatesti, cand este mult mai simplu sa faci friptura la cuptor sau la tigaie cu legumele pe care le-ai fi pus in frigaruie alaturi.

Vezi si Reteta zilei: salata orientala

Frigaruia mi se parea ca se adreseaza exclusiv gratarului asta pana cand am avut copii. Pentru copii, ca in orice aspect al vietii, este importanta imaginea: si la masa trebuie ca mancarea sa arate in primul rand interesant, si prin asta se intelege jucaus, vesel, abia apoi conteaza gustul, dupa ce se vor fi obisnuit cu el. Dar ca sa guste din ceva nou trebuie sa le placa cum arata, de aici rezulta frigaruile- sunt colorate si amuzante, au bucatele mici care se pot scoate cu manutele copiilor, se pot juca cu ele si intr-un final poate le si gusta, poate le si plac! Yey!!

Asa ca sa vedem ingredientele:

  • 2 pulpe de pui marisoare dezosate si fara piele;
  • 4 cepe mici;
  • 1 ardei gras galben sau portocaliu;
  • 1 dovlecel mic;
  • 8 rosii cherry mici sau 4 mai mari;
  • sare;
  • cimbru;
  • zeama de lamaie;
  • O lingura de ulei de gatit sau untura de porc
  • 4-6 tepuse de frigarui.

Mod de preparare:

Pulpele de pui, dezosate si fara piele cum ziceam, se spala si se taie cubulete de dimensiuni aproximativ asemanatoare. Se pun intr-un castron, se amesteca cu cimbrul si zeama de lamaie, se acopera cu un capac sau o folie si se lasa de o parte cel putin 15 minute. Zeama de lamaie “gateste” carnea. Ea devine mai frageda si are nevoie de un timp mai scurt de gatire- la fel cu legumele din frigaruie. Daca aveti timp si chef, le puteti pregati cu o zi inainte si se tin la frigider. Cu 30 de minute inainte de a fi gatite se scot din frigider. Carnea nu se pune niciodata rece sau inghetata la cuptor sau in tigaie. Ca sa se faca bine trebuiesa fie la temperatura camerei, altfel stratul de deasupra se va arde si in mijloc carnea fi nefacuta.

Cuptorul se pune la incins la 180 de grade.

Legumele, se curate si se taie in bucati aproximativ la fel cu cele de carne; se scurge zeama de lamaie din castronul pulpelor se adauga grasimea impreuna cu legumele. Toatebucatelele de carne si de legume se amesteca cu grasimea.

Apoi, se pune carnea pe tepuse, alternand cu legumele dupa inspiratie in asa fel incat sa fie din toate legumele pe fiecare tepusa.

Intr-o tava acoperita de hartie de copt se pun frigaruile la cuptorul déjà incins, cam 45 minute sau pana sunt rumenite bine pe toate partile si carnea este facuta. Se sareaza abia dupa ce le scoateti din cuptor. Sarea scoate apa din ingredient si nu ne dorim sa se intampleasta in cuptor sa devina uscate.

Merg bine cu cartofi pai sau wedges si copiilor le plac si unii si altii, dar celmai bine merg frigaruile de pui cu multa veselie! Pofta buna!!!

Vezi si Reteta zilei: un alt fel de cartofi prajiti pentru copii

Autor: Consuela Binder

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here