Aceasta reteta de tarta sarata se va putea pregati in aproape o ora, fiind potrivita pentru un pranz in familie sau ca gustare intre mese. Tarta cu rosii, masline si porumb sau „pizza vegetariana” imbina aromele tuturor ingredientelor si, de asemenea, dau preparatului savoarea fina specifica bunatatilor gata iesite din cuptor. Pe langa faptul ca este usor de preparat si putin costisitoare, tarta va fi asezonata cu un sos gros, compus din ou, smantana si cascaval ras, urmand apoi sa fie frumos „colorata” cu frunze de busuioc!
Ingrediente:
- 500 g rosii
- 500 g ceapa
- 100 g masline negre fara samburi
- 400 g boabe de porumb conservat
- 5 linguri ulei de masline
- 200 g faina
- 1 ou
- 2 linguri lapte
- 1 varf cutit zahar
- 2 oua
- 200 ml smantana
- 100 g cascaval ras
- sare
- piper
- frunze de busuioc
Citeste si Reteta zilei: Orez cu naut
Mod de preparare:
Framantati un aluat mai tare, adaugand intr-un castron faina, ou si lapte. Este posibil sa adaugati si putina apa pentru a-l framanta mai bine. Condimentati aluatul cu sare si piper si lasati-l la rece 20 de minute. Ungeti o tava de aragaz cu ulei si intindeti in tava aluatul in asa fel incat sa acoperiti si peretii tavii. Stropiti foaia cu ulei.
Curatati ceapa, taiati-o in rondele, sarati-le dupa gust si caliti-le in ulei pana cand se vor rumeni usor. Turnati ceapa peste foaia de aluat si nivelati-o cu o lingura. Deasupra asezati rondelele de rosii si maslinele. Presarati putin zahar peste rosii.
Deasupra acestora puneti un strat uniform de boabe de porumb. Bateti doua oua cu smantana si cu cascavalul ras, apoi turnati amestecul peste ingredientele din tava. Puneti tava la cuptor, la foc potrivit, pentru cel putin 25 de minute. Ornati tava cu frunze de busuioc inainte de servire.
Busuiocul
Aceasta planta are un continut mare de vitamine si minerale. Busuiocul este, printre altele, si diuretic, antiinflamator si antiseptic. Aceasta planta nu trebuie administrata copiilor mici si bebelusilor, iar femeile insarcinate sau care alapteaza trebuie sa evite dozele medicinale de busuioc, potrivit Ce se intampla, doctore?.
De altfel, atunci cand vine vorba despre interventiile medicale sau stomatologice, este de evitat consumul de busuioc in ultimele doua saptamani inainte de interventii deoarece poate produce sangerare excesiva.
Citeste si Reteta zilei: frigarui vegetariene cu mujdei de usturoi