Reteta zilei: Orez cu naut

Pentru cina, iti doresti ceva satios, gustos, care sa nu contina carne? Atunci iti propunem o reteta simpla de orez cu naut. Afla aici cum sa o prepari si care sunt beneficiile nautului.

Citeste si: Reteta zilei: risotto cu parmezan

Ingrediente: 

  • 250 g de orez
  • 250 g de naut
  • Foi de dafin
  • Sare

Magia din bucatarie: 

1. Nautul se lasa minimum 4 ore in apa, sa se inmoaie (cel mai bine ar fi insa sa ai la dispozitie chiar 24 de ore pentru acest lucru).
2. Se culeg pielitele care ies la suprafata, se schimba apa la naut si se pune la fiert cu putina sare si 2-3 foi de dafin timp de 3 ore (sau conform instructiunilor de pe ambalaj).
3. Cand sunt fierte boabele de naut, se scurg cu ajutorul unei site.
4. Orezul se spala si se fierbe cu un pic de sare intr-o cantitate de apa de patru ori mai mare, adica la un pahar de orez se pun patru pahare de apa. Cand bobul se umfla, iar apa e aproape evaporata, se spumeaza.
5. Se adauga nautul fiert peste orez, de amesteca, se lasa apa sa scada si se mai adauga dupa gust sare si condimente (sau verdeata, dupa plac).
6. Se da deoparte, iar dupa ce s-a racit, se rastoarna pe un platou.

Citeste si: Reteta zilei: Mancare de fasole verde cu pui

Retine:

Fibrele de naut ajuta la diminuarea colesterolului din sange. Studiile au demonstrat ca nautul poate avea efecte benefice, corectand excesul de colesterol sau lipide din sange si prevenind diabetul.

Consumul de naut poate reduce riscurile de boli coronariene. Fiind un aliment cu o cantitate redusa de grasimi si continut ridicat de fibre, nautul este o alegere buna pentru persoanele care vor sa-si tina sub control greutatea.

Nautul este o sursa excelenta de fibre, acid folic, mangan, proteine si minerale, precum: fier, magneziu, cupru si zinc. Indexul glicemic al nautului este foarte scazut, avand valori intre 28-32, ceea ce presupune o digestie usoara a carbohidratilor.

Citeste si: Reteta zilei: pui Cacciarote pentru mami si tati

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here