Reteta zilei: Supa de curcan

Datorita nutrientilor, supa de curcan ramane, pana la urma, o reteta potrivita pentru o masa copioasa si satioasa. Acest preparat abunda de legume proaspete, de usturoi si de condimente, continr doar 175 de calorii, 14 g proteine, 15 g carbohidrati si 7 g grasimi. In zilele calduroase de vara, nu trebuie sa lipseasca de la pranz o ciorba sau o supa delicioasa.

Ingrediente:

  • 400 g carne de curcan
  • 2 capatani de usturoi
  • 2 linguri orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Infasurati usturoiul in folie de aluminiu si coaceti-l la cuptor. Cand s-a inmuiat, curatati-l si piureul obtinut puneti-l intr-un castron. Curatati zarzavaturile si puneti-le la fiert impreuna cu carnea taiata in cubulete, in apa cu sare si piper. Cand carnea este aproape fiarta, puneti in oala si orezul ales si spalat. Opriti focul cand ingredientele au fiert. Diluati cu putina supa piureul de usturoi, condimentati-l cu sare si piper si turnati-l in oala cu supa.

Citeste si Reteta zilei: Ciorba de dovlecei

Telina

Pentru a prepara vin de telina se folosesc frunzele verzi. Acestea se pun, dupa ce sunt tocate marunt, in vin alb natural care nu a fost tratat. Pentru a mari efectul, se pot adauga si cateva seminte de telina. Preparatul se tine la macerat doua saptamani, intr-un loc insorit, apoi se strecoara. Se poate indulci cu miere de albine. Din acest preparat se bea cate un paharel inainte de masa avand un rol antidepresiv, creste pofta de mancare si ajuta la eliminarea toxinelor.

Orezul in retetele culinare

Orezul contine cea mai mare cantitate de amidon dintre toate cerealele. Este, de asemenea, bogat in vitaminele A, C si mai ales in cele din complexul B, in hidrati de carbon, lipide, materii azotate, saruri si minerale (calciu, fier, fosfor, potasiu, sodiu, sulf, magneziu, zinc) etc.

Datorita compozitiei sale chimice, orezul este unul dintre cele mai digerabile alimente, recomandat in dietele si alimentatia copiilor, batranilor si convalescentilor. Este indicat mai ales in afectiunile intestinale si este de un real folos in indigestii, diaree si toxiinfectii alimentare.

Totodata fibrele alimentare din orezul integral reduc riscul aparitiei cancerului. Iar glucidele, magneziul si vitaminele din grupul B previn tulburarile nervoase si contribuie la transformarea glucozei in energie.

Este bine sa spalati orezul in mai multe ape inainte de a-l gati. In acest fel, boabele nu se vor lipi intre ele. Pentru a obtine un preparat mai cremos, adaugati o lingura cu ulei sau un cub de unt atunci cand fierbeti orezul.

Citetse si Reteta zilei: Ciorba de vara, cu multe verdeturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here