Reteta zilei: Ciorba de dovlecei

Dupa ce ti-am povestit despre minunata ciorba de vara, cu verdeturi, iti mai propun o reteta simpla, cu legume si anume, ciorba de dovlecei. Vei ramane surprinsa cat de usor se prepara si cat de gustoasa este. Iata de ce ai nevoie:

Citeste si: Reteta zilei: Quiche cu dovlecei

Ingrediente:

  • 2 l apa
  • 1 l bors
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 3-4 dovlecei
  • 1 ceapa
  • 2 rosii
  • verdeata
  • sare
  • 1 galbenus
  • 30 g smantana
  • 20 g faina

Citeste si: Reteta zilei: ciorbita cu galuste ca a bunicai

Magia din bucatarie:

  1. Ceapa taiata marunt se pune la fiert impreuna cu un morcov si o radacina de patrunjel.
  2. Cand zarzavatul este fiert, se adauga borsul fiert separat, dovleceii curatati si taiati cuburi, rosiile si putin marar si patrunjel.
  3. Se adauga sare dupa gust si se lasa la fiert astfel incat dovleceii sa ramana intregi. La ciorba se adauga smantana amestecata cu galbenus si faina (daca se doreste o corba mai densa).

Ciorba se serveste calda si se poate „racori” cu putin iaurt.

Poti imbunatati oricand reteta in functie de gusturile si preferintele copiilor, dar si intregii familii. Daca ti se pare ca supa descrisa in reteta nu este suficient de groasa sau pur si simplu, nu ai avut suficiente ingrediente, asa cum propunea reteta, poti incerca sa maresti cantitatea din celelalte sau dintr-unul.

Retine:

Dovlecelul este compus in proportie de 95% din apa, este o leguma care contine fosfor, potasiu, magneziu, vitamina A, vitamina B9, etc, si este important de stiut ca majoritatea mineralelor, vitaminelor si aminoacizilor ii gasim in coaja. 

Citeste si: Reteta zilei: focaccia pufoasa cu ierburi aromate

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here