Reteta zilei: Sorbet de piersici

Indiferent ce argumente ai incerca sa scoti din maneca, nu e prea usor sa-i refuzi copilului o inghetata, mai ales in zilele caniculare de week-end, cand ai impresia ca toti in jurul tau sunt cu limonade si inghetate la indemana. De aceea, iti prezint o reteta simpla de sorbet de piersici, o varianta usoara si mai sanatoasa, facuta in casa. Afla aici detaliile ca sa o prepari si tu.

Citeste si: Reteta zilei: Inghetata de vanilie, pentru zile caniculare

Ingrediente: 

  • 1 kg de piersici coapte bine
  • 1 ceasca zahar
  • 1/2 ceasca apa
  • sare
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 1 lingurita lichior de piersici (sau sirop de fructe)

Citeste si: Reteta zilei: inghetata de pepene galben cu biscuiti

Magia din bucatarie: 

  1. Se curata piersicile de coaja, se scobesc de samburi si se indeparteaza samburii, apoi se toaca in bucati nu foarte mici miezul ramas. Se pun apoi bucatile de piersica, zaharul si un varf mic de sare in blender, si se amesteca pana se combina uniform.
  2. Se adauga apoi cescuta de apa, zeama de lamaie si lichiorul de piersici si se amesteca in continuare.
  3. Amestecul este potrivit cand zaharul este dizolvat. Se pune amestecul la rece in frigider timp de o ora.
  4. Apoi se scoate sorbetul si se asaza in recipiente mici de inghetata, se acopera cu o folie de plastic deasupra si se pun la congelator pentru aproximativ 3-4 ore.

Retine:

Sorbetul este astazi inclus in categoria inghetatelor, dar este o varianta mult mai usoara, pentru ca nu contine smantana si ou, si bineinteles gustul fructelor este mult mai puternic.

Se pune alcool la sorbet pentru acesta sa fie fin si sa nu se formeze bucati de gheata in el. Fiind in cantintate atat de mica, nu dauneaza cu nimic copiilor, e aproape insesizabil. Dar daca totusi nu vrei sa pui deloc alcool, atunci trebuie sa amesteci foarte bine compozitia si sa folosesti sirop de fructe.

Citeste si: Reteta zilei: cea mai buna turta dulce!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here