Monica Anisie: Bacalaureatul si Evaluarea Nationala ar putea avea loc in iulie

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a anuntat marti ca probele scrise ale Evaluarii Nationale si Bacalaureatului ar putea fi organizate in iulie, in functie de durata starii de urgenta, iar subiectele nu vor cuprinde programa din semestrul al doilea.

Data exacta de reluare a cursurilor in invatamantul preuniversitar si universitar se va stabili in functie de durata starii de urgenta instituita din cauza pandemiei de Covid-19.

Ministrul Educatiei a anuntat ca au fost anulate simularile examenelor nationale, evaluarile pentru clasa a 2-a, a 4-a si a 6-a, precum si olimpiadele si concursurile scolare.

Situatia scolara a elevilor se va incheia cu minimum doua note, plus nota de la teza, acolo unde este cazul. Programa pentru teza va include doar materia studiata pâna in data de 11 martie, când au fost suspendate cursurile, a explicat Monica Anisie.

Ministrul Educatiei a vorbit si despre inscrierea copiilor la gradinita si la clasa pregatitoare. Data la care vor incepe acestea va fi anuntata dupa ce va fi stabilita data reluarii cursurilor, a precizat ea.

Surse: Mediafax, Digi24

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here