Reteta zilei: Salata din tagliatele si legume

Ce parere ai, daca ti-as spune ca poti manca salata, iar aceasta sa fie si gustoasa si cat se poate de satioasa? Daca ti-am captat atentia, atunci iti propun o reteta de salata din tagliatele si legume. Iata de ce ai nevoie.

Citeste si: Reteta zilei: Lasagna, rasfat in concediu

Ingrediente:

  • 400 g de tagliatele sau taitei lati
  • 225 g pastai de mazare
  • 225 g broccoli buchetele
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri otet
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 1 lingurita usturoi tocat
  • 2 linguri rosii uscate tocate
  • 3 cepe verzi tocate
  • 1 lingura seminte de dovleac prajite
  • Sare, piper

Citeste si: Reteta zilei: Pizza cu mozzarella si rosii

Mod de preparare:

1. Pastele se fierb intr-o cratita cu apa si sare, respectand instructiunile de pe ambalaj.
2. Se oparesc cateva minute pastaile de mazare si broccoli, apoi se trec prin jet de apa rece si se scurg.
3. Se prepara dressingul: se amesteca uleiul cu otetul, sosul de soia, ghimbirul si usturoiul.
4. Intr-un castron se amesteca broccoli cu pastaile, ardeii, rosiile, ceapa verde si pastele. Se toarna dressingul si se amesteca. Apoi se presara semintele de dovleac.

Mai multe despre paste:

  • Fettucine sunt taitei mai subtiri sau mai lati.
  • Fusili sunt paste fainoase care pot fi gasite sub forma unor suruburi, de mai multe culori.
  • Gnocchi sunt galuste care aduc foarte mult cu niste taitei, de regula preparate din cartofi cruzi, dati prin razatoare, dar si din spanac.
  • Lasagna inseamna foi de aluat masurand circa 10x20cm. Se comercializeaza fierte dinainte sau crude.
  • Linguine– daca am traduce aceasta denumire, ae i semna: „limbi micute”. Lunguinele nu sunt altceva decat taitei lati in bucatele mai mici.
  • Macaroanele sunt paste fainoase tubulaee de lungimi si de latimi diferite.
  • Orecchiette, in traducere mot-a-mot inseamna „urechiuse”. Orecchiettele seamana cu niste foite circulare, perforate.
  • Pappardelle inseamna taitei mai lati sau mai subtiri, insurubati, cu marginile drepte sau ondulate.

Autor: Inga Stoian

Citeste si:Reteta zilei: Paste cu oua si ciuperci

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here