Reteta zilei: Paste cu oua si ciuperci

Eu cand vreau sa mananc bine, fac paste si ma simt foarte bine! De aceea, astazi iti propun paste cu oua si ciuperci. Afla aici cat de usor se prepara.

Citeste si: Reteta zilei: Lasagna, rasfat in concediu

Ingrediente:

  • 250 g spaghete sau tagliatele
  • 1 ceapa medie
  • 8 ciuperci de marime medie (conserva)
  • 4 oua
  • 3 linguri de lapte
  • 140 g branza telemea
  • 2 linguri de ulei
  • sare, piper

Magia din bucatarie:

  1. Se fierb pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. Intre timp, intr-o tigaie se caleste ceapa la foc mediu, in uleiul usor incins. Se adauga ciupercile taiate in felii subtiri si se amesteca pe foc cateva minute.
  2. Intr-un alt recipient se bat ouale cu laptele, apoi se adauga sare si piper, dupa gust.
  3. Dupa ce au fost scurse, pastele se amesteca bine cu compozitia formata din ceapa si ciuperci, apoi se adauga ouale si, in final, branza rasa.
  4. Se amesteca si se mai lasa pe foc 5 pana la 10 minute.

Citeste si: Reteta zilei: Pizza cu mozzarella si rosii

Stiai ca…

Pastele reprezentau o mancare atat de importanta in Italia, incat, in secolul al XIII-lea, Papa a stabilit anumite norme oficiale la care pastele trebuiau sa se conformeze. De asemenea, se pare ca in secolul al XVIII-lea in Anglia, cuvantul „macaroni” (tradus in limba romana ca „macaroane”) era un sinonim pentru „perfectiune” si „excelenta”. Iar in italiana „macaroni” inseamna „dragii mei”. 

Pasta, asa cum este cunoscuta astazi, s-a „nascut” in Italia. Anul 1145 este data oficiala de aparitie a pastelor. Geograful arab Al-Idrisi, in cartea sa intitulata „Pentru cei care au pasiunea de a calatori in jurul lumii”, a observat ca in Trabia, un oras la 30 km de Palermo, un fel de mancare era preparat din gris in forma de panlgici, ce era exportat in Calabria si in multe tari musulmane si crestine. Astfel, Sicilia a fost locul unde s-a inregistrat pentru prima oara producerea de paste pentru uz privat, dar si industrial.

Citeste si: Reteta zilei: Budinca delicioasa din paste

Autor: Inga Stoian

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here