Rețeta zilei: Quiche cu cartofi și conopidă

Foto: www.tasteofbeirut.com

Nu trebuie să fii mare bucătar ca să faci un Quiche – te asigur! – mai ales dacă este vorba despre cel cu cartofi și conopidă. Se prepară foarte ușor, este gustos și sațios. Iată de ce ai nevoie.

*Rețeta este potrivită și pentru copiii mai mari de 1 an. 

Ingrediente:

  • 1/2 de conopidă (sau o conopidă mică)
  • 4 cartofi mai mari
  • smântână
  • 2 ouă
  • 2-3 fire de ceapă verde
  • sare
  • piper
  • unt (pentru a unge vasul)

Mod de preparare:

1.Se fiert cartofii în coajă, apoi se curăți de coajă și se taie rondele mai groase.

2.Se fierbe și conopida în apă și puțină sare.

3. Într-un vas uns cu unt se pun cartofii tăiați rondele, se presară cu sare și piper după gust, apoi se așează un rând cu buchețele de conopidă, peste care se presară sare și piper după gust, dar și ceapa verde tocată.

4. Se bat ouăle cu smântână și se răstoarnă peste compoziția din vas.

5. Vasul se bagă la cuptorul încălzit în prealabil, la o temperatură de 200 grade C pînă când quiche-ul se rumenește bine deasupra. (cam 15-18 minute).

Poftă bună!

S-ar putea să-ți placă și: Rețeta zilei: Chec sau Quiche de legume cu brânză

Reteta zilei: Quiche cu dovlecei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here