Te gandesti la o cina satioasa, gustoasa si pe care sa o savurezi impreuna cu famila? Atunci iti propun o reteta interesanta: pulpa de curcan umpluta. Afla aici cum sa o pregatesti, astfel incat sa-i surprinzi pe cei dragi.
Citeste si: Reteta zilei: Supa de curcan cu radacinoase
Ingrediente:
- 1 pulpa de curcan
- 1 ceapa
- 3-4 catei de usturoi
- 1 morcov
- 100 g de ciuperci
- 1 mar
- mustar
- ardei rosu
- 1 cana vin
- 1 lingura unt
- 700 g cartofi
- 1 ceapa rosie mica
- cimbru
- 1 lingurita curry
- 2 linguri ulei de masline
- sos de soia
- patrunjel verde
- sare
- piper.
Citeste si: Reteta zilei: pui Cacciarote pentru mami si tati
Magia din bucatarie:
- Se dezoseaza pulpa de curcan. Ceapa, usturoiul, ardeiul si ciupercile se toaca marunt si se amesteca impreuna cu morcovul razuit. Se taie marul fideluta. Peste legumele amestecate se pune sosul de soia si daca mai este nevoie, piper si sare.
- Acest amestec se pune peste pulpa dezosata. Se adauga betigasele de mar si patrunjelul verde. Se ruleaza pulpa si se leaga bine cu sfoara, apoi se pune intr-o tava cu o lingura cu unt si se da la cuptorul dinainte incalzit la 200 grade C. Se lasa pulpa 30-40 de minute la cuptor sa se coaca.
- Cartofii se curata si se taie in patru pe lungime sau cuburi ceva mai mari. Se pun intr-un bol impreuna cu ceapa rosie taiata julienne, curry, cimbru, ulei de masline si putina sare. Se amesteca si apoi se pun pe langa pulpa de curcan, la cuptor si se pune vinul peste carne si cartofi.
- Pulpa se lasa cam doua ore sa se coaca frumos, sa fie rumenita bine. Daca sunt gata mai repede, cartofii se scot afara si se lasa doar pulpa la cuptor.
- Cand e gata pulpa, se scoate ata, se taie pulpa felii si se serveste alaturi de cartofi si de salata verde sau ardei copti.
Pofta buna!
Autor: Inga Stoian
S-ar putea sa-ti placa si: Reteta zilei: Tocana din orice fel de carne