Reteta zilei: pui Cacciarote pentru mami si tati

Reteta de pui Cacciarote este buna pentru intreaga familie, dar astazi iti vom prezenta varianta „pentru mami si tati”, cea in care pui un pahar de vin alb si adaugi un pic de usturoi. 🙂

Citeste si: Reteta zilei : supa de linte verde

Puiul Cacciarote este o reteta italieneasca, foarte satioasa si incredibil de gustoasa. Am citit, vazut si gustat tot felul de retete si variante de Cacciarote, dar mai pe gustul nostru a fost varianta aceasta, cu masline si cu usturoi. Pentru ca suntem fanii felurilor de mancaruri care contin aceste doua ingrediente.

Timp de pregatire a ingredientelor: 10 minute

Timp de gatire: 40 de minute

Iata de ce ai nevoie: 

  • 6 pulpe superioare de pui (merg si copanele)
  • Sare si piper
  • 2 linguri de ulei
  • 1 ceapa medie
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 morcov, taiat rondele
  • 250 grame de ciuperci foliate
  • 200 grame de masline negre fara samburi
  • Jumatate de legatura de patrunjel
  • ½ lingurita oregano
  • ½ lingurita de busuioc maruntit
  • un pahar de vin
  • 500 ml suc de rosii
  • 2 linguri de pasta de rosii.

Magia din bucatarie: 

Condimenteaza carnea cu sare si piper. In tigaie (preferabil wok) caleste ceapa, pana cand aceasta capata o culoare transparenta (cam 3-4 minute), apoi adauga usturoiul maruntit si soteaza-l maximum 1 minut, dupa care adauga feliutele de ardei gras, ciupercile, oregano si busuiocul. Caleste legumele timp de cateva minute, amestecand din cand in cand.

Adauga carnea si ai grija ca aceasta sa se rumeneasca uniform pe ambele parti, dar nu uita sa amesteci si legumele, astfel incat sa nu se lipeasca acestea de tigaie. Pune peste carne un pahar de vin, iar atunci cand incepe sa fiarba, redu focul si lasa sa fiarba totul macar 5 minute. Adauga pasta si sucul de rosii, condimenteaza cu sare si piper dupa gust si lasa sa fiarba, amestecand din cand in cand, pana cand este gata carnea.

Cu doua minute inainte sa opresti focul, adauga maslinele, avand grija sa fie repartizate prin tot wok-ul. Dupa ce opresti focul, pune deasupra patrunjelul.

Cina este gata! Pofta buna, mami si tati!

Autor: Inga Stoian

Citeste si: Reteta zilei: cea mai buna turta dulce!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here