Reteta zilei: Prajitura de Anul Nou, cu scortisoara

Sarbatorile de iarna miros a portocale si brad? Ce zici daca ai mai adauga un miros? Cel de prajitura de Anul Nou, cu scortisoara! Afla aici reteta si de ce ai nevoie pentru a o prepara.

Citeste si: Reteta zilei: Prajitura cu morcovi si ciocolata!

Cantitate: 24 bucati

Timp: 60 minute

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 200g zahar
  • 125g faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • ¼ lingurita cuisoare sfaramate
  • ¼ lingurita nucsoara rasa
  • ¼ lingurita cardamon zdrobit
  • 275g migdale sau nuci zdrobite
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura coaja rasa de portocale
  • 50g ciocolata neagra
  • 2 linguri esenta de vanilie

Ingrediente glazura:

  • 1 albus
  • 50g ciocolata neagra
  • 125g zahar praf
  • 2 linguri zahar tos

Mod de preparare:

  1. Incalziti cuptorul si pregatiti (ungeti si tapetati) o tava cu dimensiunile de 30/25cm.
  2. Amestecati ouale batute putin cu zaharul pana cand obtineti o compozitie cremoasa si zaharul se dizolva.
  3. Adaugati faina, scortisoara, nucsoara, cuisoarele, ciocolata topita si cardamonul. Amestecati.
  4. Puneti in compozitie si celelalte ingrediente, pe rand, amestecand mereu. Cand compozitia este omogena, turnati-o in tava si puneti-o la copt.
  5. Intre timp, bateti albusul cu zaharul praf, pana cand obtineti o spuma. Adaugati ciocolata topita, treptat, amestecand incontinuu. Puneti compozitia la foc iute pana cand incepe sa clocoteasca, apoi luati-o.
  6. Amestecati incontinuu, cat vasul cu glazura este pe foc. Turnati amestecul peste prajitura calda, scoasa din cuptor.
  7. Presarati-o cu zahar tos si apoi mai puneti-o pentru 5 minute la cuptor.
  8. Scoateti prajitura si lasati-o la racit inainte de a o taia.

Citeste si: Reteta zilei:  prajitura cu crema de cafea sau de ness

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here