Omleta este una dintre cele mai indragite mancaruri de multe persoane pe care le-am intrebat, fiind acel mic dejun „ca in copilarie”. Omleta este gustoasa, satioasa si o poti gasi in diverse combinatii: simpla, cu legume, cu ciuperci, cu bacon, cu masline, cu cascaval, aproape cu orice. Se pregateste usor si in orice tara am mers in vizita incepeam dimineata cu acea clasica omleta. Astazi iti prezint o reteta simpla de omleta cu branza, care este potrivita si pentru un bebelus. Afla aici detalii.
Citeste si Reteta zilei: Oua grecesti sau ochiuri in sos de rosii
Ingrediente:
- 2 oua (pentru bebelusi mai mici de un an, foloseste doar galbenusurile)
- 2 linguri de lapte
- 50-70 grame de branza Chedar light, rasa
- un cubulet de unt
Citeste si: Reteta zilei: briose de frittata
Magia din bucatarie:
- Bate ouale cu o furculita sau cu telul, intr-o farfurie mai adanca, pana ce devin spumoase. Adauga laptele, branza rasa si amesteca bine compozitia.
- Intr-o tigaie mica, pusa la incins pe aragaz, pune cubuletul de unt si lasa-l sa se topeasca. Apoi adauga compozitia formata din oua si branza si acopera tigaia cu un capac. La o temperatura medie, coace omleta aproximativ 4 minute.
- Amesteca din cand in cand si retine ca ouale trebuie sa fie suculente, nu crocante.
- Omleta poate fi servita cu o salata generoasa in verdeturi.
Retine:
Oul contine fosfor, calciu, zinc, fier, vitamina A, vitaminele din complexul de B-uri, vitamina D, vitamina K etc, aminoacizi, este bogat in proteine si multi specialisti il considera alimentul perfect, fiindca are in compozitie multe elemente nutritive pentru corpul uman si in plus, este si slab din punct de vedere caloric.
In cazul unui bebelus, daca alegi aceasta reteta pentru a-i introduce oul in alimentatie, da-i o portie foarte mica si fii apoi atenta la eventualele semne ale unei alergii.
Citeste si: Reteta zilei: Quiche cu dovlecei