Te gandesti la o cina cat mai sanatoasa, dar si mai rapida? Atunci iti propun o reteta de legume gratinate cu cascaval. Citeste aici cum se prepara.
Citeste si: Reteta zilei: ghiveci de legume la cuptor
Ingrediente:
- 4 cartofi mai mari
- 3 rosii
- 1 dovlecel
- 2 ardei (unul verde si unul rosu)
- 2 galbenusuri de ou
- 1 lingura de smantana
- 200 g de cascaval dietetic
- 2 linguri de ulei de masline
- Un varf de cutit de sare
- O cana de apa
- Cateva fire de patrunjel
Citeste si: Reteta zilei: Quiche cu dovlecei
Mod de preparare:
- Legumele se spala bine si se curata de coaja sau seminte.
- Cartofii si dovlecelul se taie rondele nu foarte subtiri (aproximativ 1 centimetru).
- Ardeii se taie in patru, apoi se toaca fin.
- O parte din rosii se curata de coaja, iar restul se taie felii subtiri.
- Se ia un vas termorezistent, se unge cu putin ulei de masline, apoi se adauga legumele in straturi, ultimul strat fiind de rosii.
- Peste legume se adauga o cana de apa, un varf de cutit de sare si se baga la cuptorul incalzit in prealabil aproximativ 15 minute.
- Rosiile decojite se paseaza la blender, se toarna peste compozitia din tava si se mai lasa in cuptor 10 minute.
- Smantana se amesteca bine cu galbenusurile de ou, apoi se toarna in tava.
- Deasupra se presara cascavalul ras si se mai lasa la cuptor inca 10-15 minute.
- Fiecare portie va fi presarata cu patrunjel tocat fin.
Acest fel de mancare este recomandat copiilor de peste 12 luni.
Retine:
Fie ca sunt consumate in stare cruda, sunt fierte, preparate la abur, fie pe gratar sau la cuptor, legumele ocupa un loc important in alimentatia copilului mic, asigurandu-i o dezvoltare sanatoasa. Medicii pediatri recomanda ca micutii sa consume zilnic cel putin o portie de legume, pentru ca organismul lor sa primeasca necesarul de nutrienti si fibre de care au nevoie.
Citeste si: Reteta zilei: Budinca de legume cu pui