Cine a spus ca mancarea de post nu este gustoasa? Vai! Si cat de gustoasa poate fi! Intra aici sa afli cum sa-i bucuri pe cei dragi cu o reteta simpla de fasole cu ceapa si chimen.
Citeste si: Reteta zilei: Salata de fasole boabe, ideala pentru post
Cantitate: 4 portii
Timp: 30 minute
Ingrediente:
- 800g fasole alba
- 4 cepe albe mari
- 4 linguri ulei
- 1 lingura faina
- 1 lingura malai
- 1 lingurita chimen pisat
- 1 lingurita seminte intregi de chimen
- 200g suc de rosii
- 1 legatura marar
- 1 foaie de dafin
- sare, piper,
- marar verde
Citeste si Reteta zilei: Bors de sfecla sau bors “rosu”
Mod de preparare:
- Fierbeti fasolea (dupa ce a stat la inmuiat timp de 10-12 ore, schimband apa de doua, trei ori!).
- Scurgeti-o apoi de apa. Curatati ceapa si taiati-o in rondele cu grosimea de 0,5mm.
- Treceti rondeleie printr-un amestec obtinut din faina alba, malai, chimen, sare si piper.
- Prajiti in ulei fierbinte rondelele de ceapa infainate, pe ambele parti si scoateti-le pe servetele pentru a absorbi grasimea de prisos. Pisati usturoiul si caliti-l in ulei.
- Cand incepe sa se ingalbeneasca, adaugati fasolea alba, semintele intregi de chimen, foaia de dafin, sucul de rosii si mararul tocat marunt.
- Tineti vasul la foc potrivit, 10 minute, acoperit, apoi lasati-l in repaus 10 minute inainte de servire.
- Puneti fasolea in farfurii si repartizati egal si rondelele de ceapa.
- Ornati cu cate cateva frunze de marar fiecare portie.
Citeste si Reteta zilei: ciuperci la tigaie cu usturoi