Reteta zilei: Salata de fasole boabe, ideala pentru post

Salata de fasole boabe este reteta zilei de astazi, potrivita pentru postul Sfintelor Pasti. Stiai ca fasolea este leguma cu cea mai mare cantitate de fibre? Printre altele, fasolea ajuta la reducerea riscului de boli cardiace si la imbunatatirea nivelului de colesterol. Salata de fasole boabe este o reteta sanatoasa pe care sa o imparti cu intreaga familie.

Ingrediente:

  • 1 kg fasole boabe
  • 300 g ceapa rosie
  • 100 g ulei
  • 50 ml otet
  • 2 legaturi marar
  • 1 varf de cutit nucsoara pudra
  • sare
  • piper.

Mod de preparare:

Fasolea se alege de impuritati si se lasa la inmuiat in apa rece circa 12 ore, de preferat de pe o zi pe alta. Se pune apoi la fiert si dupa cinci minute, de cand a inceput sa fiarba, se scurge de apa si se pune la fiert in alta apa fierbinte. Se fierbe circa 90 de minute, dupa care se scurge de apa si se lasa sa se raceasca.

Ceapa se curata, se spala, se taie julien, apoi se presara o lingurita de sare, se freaca bine, se stoarce si se scurge de zeama care ramane.

Citeste si Reteta zilei: Bors de sfecla sau bors “rosu”

Se amesteca fasolea cu ceapa, nucsoara, mararul tocat marunt, dupa care se pune otetul diluat cu 50 ml apa si ulei. Se potriveste de sare si piper dupa gust. Salata de fasole se serveste rece.

Fasolea contine o varietate de vitamine si minerale, inclusiv calciu, fosfor, potasiu, acid folic, magneziu si fier. Calciul si fosforul joaca un rol vital in sanatatea oaselor. Acidul folic este o vitamina B, adesea asociata cu sanatatea sarcinii. El este necesar pentru producerea si intretinerea celulor noi.

Citeste si Reteta zilei: Macrou cu telina

Fasolea este plina de fibre atat solubile, cat si insolubile. Ea contine chiar cea mai mare cantitate de fibre dintre toate legumele. Consumul de fasole ajuta si la imbunatatirea nivelului colesterolului si la reducerea riscurilor de boli cardiace, precizeaza Sfatul Medicului.

Fasolea contribuie si la mentinerea cantitatii de zahar sau glucoza ajutand la reducerea riscului de a dezvolta diabet. Bogata in carbohidrati complecsi, proteine si fibre, fasolea alba este considerata un produs alimentar cu un indice glicemic scazut, potrivit sursei citate.

Citeste si Reteta zilei: Musaca de cartofi cu soia, o mancare simpla de post

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here