Reteta zilei: Cotlete de porc cu sos de rosii

Cotletele de porc suculente merg mana-n mana cu sosul imbietor al rosiilor. Reteta de astazi include sase portii gustoase de cotlete de porc si le poti prepara in doua ore. Te vei delecta atat cu cotletele fragede, cat si cu sosul de rosii aromatizat cu usturoi, patrunjel si cimbru verde.

Ingrediente:

  • 6 cotlete de porc
  • 800 g rosii
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 150 ml ulei
  • 2-3 fire de cimbru verde
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

Citeste si Reteta zilei: Pulpa de porc la cuptor cu sos de cidru

Mod de preparare:

Spala cotletele, scurge-le bine de apa si sterge-le cu hartie de bucatarie. Presara-le cu sare si piper si frige-le cate sase, sapte minute pe fiecare parte pe un gratar bine incins, apoi cand sunt bine patrunse, pune-le intr-un bol adanc, stropeste-le cu un jet de sifon si acopera-le imediat cu un capac. Pastreaza-le la cald.

Incinge uleiul intr-o tigaie mare si caleste doua minute ceapa curatata, spalata si tocata marunt, impreuna cu morcovul spalat, curatat si dat pe razatoarea mare.

Adauga apoi rosiile oparite, curatate de pielita, de seminte si taiate in cubulete. Acopera tigaia cu un capac si lasa sa fiarba la foc mic circa 20 de minute.

Pune apoi in sos cimbrul si patrunjelul, tocate marunt si lasa sa fiarba inca trei minute. Pune usturoiul bine pisat si potriveste de sare si piper, dupa gust. Mai lasa sa dea in clocot de doua, trei ori, apoi opreste focul.

Serveste cotletele de porc calde cu sosul de rosii fierbinte.

O bucata de carne de porc merge de minune cu legume sote, legume fierte in apa sau la abur, muraturi fermentate in saramura, legume pe gratar sau legume la cuptor. Combinatiile interzise includ: cartofi, paine, orez, mamaliga. Aceste combinatii gresite nu vor face altceva decat sa ingreuneze digestia si sa te predispuna la ingrasat, scrie Ce se intampla, doctore?. Nu in ultimul rand, rosiile sunt surse importante de vitamina C si alti antioxidanti.

Citeste si Reteta zilei: Tocana din orice fel de carne

Autor: Andreea Borcila

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here