Astazi iti propun o reteta de chiftelute din piept de pui, facute la cuptor. Chiftelutele de pui sunt delicioase si sunt usor de digerat, de aceea sunt recomandate si pentru copii. Afla aici de ce ai nevoie si cum sa le prepari.
Citeste si: Reteta zilei: pui Cacciarote pentru mami si tati
Ingrediente:
- 1 piept mare de pui
- 1-2 cepe de marime potrivita
- 1 morcov
- 2 felii de paine
- 2 galbenusuri de ou
- marar si patrunjel
- 1 varf de cutit de sare
Magia din bucatarie:
- Se spala legumele foarte bine in apa rece si se curata de coaja.
- Pieptul de pui se spala, se curata de pielita si se taie cubulete.
- Toate aceste ingrediente, impreuna cu painea se dau prin masina de tocat, prin sita cu gauri mici.
- In pasta astfel obtinuta se adauga cele doua galbenusuri de ou si verdeata tocata fin si sarea.
- Se fac bilute de marime potrivita.
- Intr-o tava se asaza hartie de copt, apoi se ordoneaza frumos chiftelutele.
- Se pune tava, in cuptorul incins la 200 grade C, timp de aproximativ 40-45 minute.
- Se pot servi impreuna cu piureuri de legume sau de exemplu, cu o salata generoasa cu toate legumele gasite prin gradina.
Citeste si: Reteta zilei: Budinca de legume cu pui
Deoarece sunt facute la cuptor si nu prajite, aceste chiftelute pot fi consumate si de copii cu varsta peste 10 luni.
Daca iti doresti, poti sa calesti putin ceapa si morcovul, inainte de a le adauga in pasta de carne.
Poti sa imparti compozitia in doua: jumatate pentru bebelus, jumatate pentru restul familiei. In chiftelele pentru voi puteti adauga mai multe condimente (sare, piper, usturoi, ardei etc).
Autor: Inga Stoian
S-ar putea sa-ti placa si: Reteta zilei: chiftelute cu somon